Dierenkliniek bedreigd na overlijden van zieke hond Max

17 augustus 2021 om 19:15 • Aangepast 18 augustus 2021 om 15:57
nl
Medewerkers van AniCura Dierenkliniek Sleeuwijk zijn bedreigd en geïntimideerd na het overlijden van de ernstig zieke hond Max. Het dier werd eerder deze week met 41 graden koorts bij de dierenkliniek gebracht. Volgens de eigenaars kregen ze geen hulp toen ze vroegen om hem uit zijn lijden te verlossen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het emotionele verhaal werd gedeeld op Facebook. Volgens dat bericht had de hond een infuus gekregen bij de dierenarts, maar omdat hij zijn ontlasting liet lopen en de ruimte waar ze verbleven niet gekoeld was, besloten ze het infuus los te koppelen en naar buiten te gaan.

Andere operatie
Toen Max steeds zieker en en zieker werd, werd gevraagd om een spuitje om hem uit zijn lijden te verlossen. Maar volgens de eigenaren van de hond was er inmiddels een andere hond gearriveerd die geopereerd moest worden en was er geen tijd om Max verder te helpen.

De hond is vervolgens per dierenambulance naar een kliniek in Meeuwen gebracht. Onderweg daarnaartoe overleed hij. Het verhaal is inmiddels van Facebook verwijderd.

Verwensingen en intimiderende telefoontjes
Volgens de dierenkliniek is er inmiddels meerdere keren telefonisch contact geweest met de baasjes van Max en is alles van beide kanten uitgesproken. Desondanks ontvangt het personeel nog steeds 'de meest verschrikkelijke verwensingen en bedreigingen'.

"Dat onze assistentes lastig worden gevallen met intimiderende telefoontjes wordt door ons niet getolereerd", schrijft de dierenkliniek op Facebook. Er is aangifte gedaan bij de politie.

'Eerste hulp geboden'
De dierenkliniek benadrukt dat ze Max eerste hulp heeft geboden. "En zodra hij stabiel was hebben wij hem doorverwezen naar een spoedkliniek waar ze hem de intensieve zorg konden bieden die hij nodig had en wij hem op dat moment helaas niet konden bieden."

"Wij vinden het heel erg wat er met Max is gebeurd en dat hij het niet gehaald heeft. Wij wensen zijn baasjes heel veel sterkte toe", schrijft de dierenkliniek verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.