Peter Schouten laat tattoo zetten als eerbetoon aan Peter R. de Vries

22 augustus 2021 om 16:55 • Aangepast 31 augustus 2021 om 14:15
nl
Peter Schouten heeft als eerbetoon aan Peter R. de Vries het motto van De Vries op zijn been laten vereeuwigen. "Ik kon het niet laten", zegt de Bredase advocaat. Hij was goed bevriend met de onlangs vermoorde misdaadverslaggever.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De tekst 'On bended knee is no way to be free' (door de knieën gaan is niet de manier om vrij te zijn), staat sinds zondag op het been van Schouten. Maar dit was eigenlijk niet gepland. "Ik had een andere laten zetten en bedacht me toen dat ik deze ook graag wilde", vertelt hij. De tatoeage drukt voor hem verbondenheid uit met De Vries, die dezelfde tekst op zijn kuit had staan. "Niemand kan in de voetsporen van Peter R. de Vries treden. Hij was een groot mens. Maar we kunnen allemaal proberen een beetje als hem te zijn en dan zijn we samen heel veel Peter R. de Vries."

"Je moet altijd kunnen leven in vrijheid."

In 2016 vertelde De Vries tijdens een speech over zijn tatoeage. Daarin zei hij dat de tekst voor hem betekende dat we aan niemand ondergeschikt zijn en dat niemand ons kan overheersen. Schouten: "Voor mij betekent de tekst dat je altijd moet kunnen leven in vrijheid om dingen te kunnen doen en mooi samen te leven."

Het is inmiddels zo'n anderhalve maand geleden dat Peter R. de Vries werd neergeschoten in Amsterdam. Inmiddels gaat het 'elke dag een beetje beter' met Schouten, die in De Vries zijn beste vriend verloor. De twee kenden elkaar al dertig jaar. "Met mij gaat het goed, omdat ik een strijd aan het voeren ben voor onafhankelijk onderzoek. Onderzoek naar de dood van de broer van de kroongetuige, de dood van Derk Wiersum en de dood van Peter."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.