Video

PSV'er Götze eet zelfgebakken frietjes met Lyndi (13): 'Wel erg zout'

1 september 2021 om 19:39 • Aangepast 2 september 2021 om 10:16
nl
Ze moest wel twee keer met haar ogen knipperen: Lyndi Rooijakkers (13) uit Eindhoven had woensdagmiddag ineens PSV-icoon Mario Götze over de vloer. Hij kwam frietjes met haar eten.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Mario Götze is geen onbekende van Lyndi. Ongeveer een jaar geleden was zij het namelijk die de komst van de Duitse superster naar PSV wereldkundig maakte. Ze spotte zijn auto in de buurt van het Philips Stadion en maakte er een foto van die in no-time gedeeld werd in ontelbaar veel appgroepjes. Zo werd de komst van Götze bekend.

"Hij stapte gewoon ineens binnen!"

Woensdag kwam de PSV'er dan eindelijk in persoon kennismaken met het meisje dat hem als allereerste had gespot. Een ontmoeting die door corona niet eerder mogelijk was geweest.

"Hij stapte gewoon ineens binnen", herinnert Lyndi zich, nog helemaal beduusd. "Hij vertelde hoe het met hem ging en vroeg aan ons hoe wij dat ervaren hadden, dat moment dat we hem herkenden en die foto maakten." Dat kostte Lyndi niet veel moeite. "Ik wist het nog precies."

"Hij deed mayo, curry en ketchup door elkaar."

De vader van Lyndi, Chris Rooijakkers, heeft een frietzaak in de buurt van het Philips Stadion. Samen een frietje eten leek dus een goed plan. "En toen zei pap dat hij zelf die frietjes wel mocht bakken."

Dat liet Mario Götze zich geen twee keer zeggen. "Hij deed het best goed hoor", weet Lyndi. Dat is haar vader met haar eens. "Nou, hij gooit er nog een beetje veel zout op. Ik zou hem zo een contract aan kunnen bieden! Maar volgens mij heeft hij al een goed contract", lacht Chris. "En hij deed de mayo, curry en ketchup allemaal door elkaar", zag Lyndi.

Naast de onvergetelijke ervaring, kreeg Lyndi ook nog een shirt van de PSV'er en mocht ze met hem op de foto. Items die zullen worden gekoesterd. "Die gaat echt zéker boven mijn bed!"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.