Amin maakte selfie met Memphis Depay: 'Je leeft maar één keer'

5 september 2021 om 19:41 • Aangepast 13 september 2021 om 15:17
nl
De moeder van de 13-jarige Amin, die zaterdag op het veld van het Philips Stadion in Eindhoven een selfie maakte met Memphis Depay, heeft haar zoon voor de lol uitgedaagd om deze stunt uit te halen. Ze zei dit zondagavond in Humberto, de praatshow van Humberto Tan op RTL4. Eerder op de avond had het NOS Jeugdjournaal een korte reportage over de Amsterdamse durfal uitgezonden. “Je leeft maar één keer.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro was zaterdagavond bijna voorbij toen het Amsterdammertje zijn stoute schoenen aantrok. Hij rende het veld op om …een selfie te maken met zijn idool Memphis Depay. Het Jeugdjournaal spoorde de jongen op. De waaghals wilde zijn verhaal graag vertellen.

"Niemand verwacht zoiets en daarom dacht ik: ik moet het doen."

“Er waren nog twee minuten te spelen en ik had nog zoveel adrenaline dat ik dacht: nu moet ik gaan.” En Amin ging ervoor. Op een moment dat het spel stillag voor een vrije trap van Montenegro, sprong hij over de reling en rende hij als een speer direct op Depay af. “Niemand verwacht zoiets en daarom dacht ik: ik moet het doen, ik moet het doen.”

En hij kreeg voor elkaar waarvan andere jongens en meisjes alleen maar durven te dromen. Alsof het zo afgesproken was, werkte de ster van het Nederlands elftal mee en liet hij zich vereeuwigen door Amin. Toen de foto was gemaakt en de Oranje-spits hem richting kant dirigeerde, rende de Amsterdamse Oranje-fan hard terug naar zijn plek op de tribune van het PSV-stadion. En belde hij direct naar huis. Publiek om hem heen kwam niet bij van het lachen en zal het ook best stoer hebben gevonden.

"De hekken staan er niets voor niks."

Maar het mag natuurlijk niet wat Amin deed. Sterker nog, hij moet misschien wel een boete betalen. En mogelijk mag hij geruime tijd niet meer in het Philips Stadion komen. Amin snapt het wanneer hij van mensen kritiek krijgt. “Daar hebben ze wel gelijk in, die hekken staan er niet voor niks. Maar ik dacht: je leeft maar één keer, ik moest gaan.”

En wat hij met de foto gaat doen? “Uitprinten en ophangen, denk ik”, zo zei hij tegen het NOS Jeugdjournaal.

"Hij heeft de dag van zijn leven gehad."

Later op de zondagavond was de jongen met zijn moeder te gast in Humberto. Een week voor de interland had zijn moeder hem, voor de lol, uitgedaagd: "Jij durft zoiets toch niet, had ik voor de grap gezegd. Het valt ook niet goed te praten en evenmin goed te keuren dat hij het heeft gedaan, maar hij heeft wel de dag van zijn leven gehad. En nu hoop ik dat het geen gevolgen voor hem heeft."

Even daarvoor had Amin verteld dat hem wel degelijk wat boven het hoofd hangt en dat iemand van de beveiliging van het Philips Stadion hem na afloop apart had genomen. De jongen kreeg hierbij te horen dat hij mogelijk een boete én een stadionverbod krijgt. "Dat zou jammer zijn als het zover komt", aldus Amin. Hij vertelde dat hij was gestimuleerd door beelden die hij ooit zag van een vergelijkbare actie van een voetbalfan.

Amin zei verder dat hij er niet lang over nagedacht kan hebben: zijn vader verraste hem pas een paar dagen geleden met een kaartje voor de wedstrijd. Toch twijfelde hij tijdens het kwalificatieduel heel lang of hij het wel zou doen. "Ik voelde veel spanning, totdat ik een bord op de tribune zag waarop fans vroegen of Memphis met hen op de foto wilde. En toen pakte ik mijn kans!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.