Video

Zo ziet de oude postsorteerhal in Den Bosch er straks uit

6 september 2021 om 20:00 • Aangepast 7 september 2021 om 09:56
nl
Het moet het nieuwe hart worden van de nieuwe stadswijk EKP aan de Parallelweg in Den Bosch. Het oude expeditieknooppunt van PostNL. Het gebouw, waar nu de Kunstacademie van Avans zit, is gekocht door Avans Hogescholen. De kunstacademie blijft, maar er komt ook horeca, expositieruimtes en een theater in.
Profielfoto van Jos VerkuijlenProfielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Sinds 2017 zit de kunstacademie van Avans, St. Joost in het gebouw. Nu staan her en der nog wat oude postkarren verstopt. Maar van het oude postgevoel zal niet veel meer overblijven na de verbouwing.

“Dat postgevoel gaat er natuurlijk wel uit”, vertelt directeur van de Kunstacademie René Bosma “Het gebouw hebben we nu al goed eigen gemaakt. We willen ook dat het een eigen identiteit krijgt. Ik denk dat het voor de geschiedenis van de stad wel iets is wat overeind blijft. Veel mensen hebben hier in het verleden gewerkt. Kennen deze plek. En in die zin blijft dat onderdeel van de geschiedenis van dit gebouw.”

De herontwikkeling van de oude postsorteerhal is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling van SDK Vastgoed. Het bedrijf kreeg eind 2019 de opdracht van de gemeente om het hele EKP-terrein Noord aan te pakken. Het moet de komende jaren worden omgevormd tot een 'levendig en creatief woon-, werk- en leergebied met veel groen en een autovrij karakter'. Er komen meer dan 800 woningen in het gebied.

Zo ziet er kunstacademie er nu nog uit.
Zo ziet er kunstacademie er nu nog uit.
Zo gaat de postsorteerhal er straks uit zien
Zo gaat de postsorteerhal er straks uit zien

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.