Video

Zoon (43) verdacht van doodsteken moeder in Helmond

9 september 2021 om 18:07 • Aangepast 10 september 2021 om 14:44
nl
De zoon van de vrouw die werd neergestoken in Helmond, is opgepakt als verdachte in de zaak. De 43-jarige man is donderdagmiddag aangehouden. Hij had een mes bij zich. Dat meldt de politie.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De 68-jarige vrouw werd donderdagmiddag rond half twee gevonden in haar huis aan het Lambertushof in Helmond. Kort daarna is ze aan haar verwondingen overleden.

Mes op zak
Ongeveer op datzelfde moment kon op de Burgemeester van Houtlaan in Helmond de 43-jarige zoon van het slachtoffer worden opgepakt. Hij had een mes bij zich.

De politie onderzoekt nog wat de aanleiding was voor de steekpartij. Ook moet nog met zekerheid worden vastgesteld dat het mes dat de man op zak had, ook daadwerkelijk gebruikt is als wapen bij de steekpartij. Ook het huis van de verdachte in Helmond wordt door de politie doorzocht.

Politie doorzoekt de woning van de verdachte (foto: Walter van Bussel/SQ Vision)
Politie doorzoekt de woning van de verdachte (foto: Walter van Bussel/SQ Vision)

Overbuurvrouw
Op een muurtje in de buurt van het Lambertushof zit een overbuurvrouw van het slachtoffer. Ze kan nog maar amper bevatten wat er is gebeurd. Zij is degene geweest die het slachtoffer heeft gevonden, ze zag haar liggen, vertelt ze. Op dat moment wist ze nog niet dat de vrouw was overleden. "Ik realiseer me nog helemaal niet wat er is gebeurd", kan ze nog net uitbrengen. Verder wil en kan de vrouw niets zeggen.

Het Lambertushof is een plein achter de kerk in het centrum van Helmond. Het is een heel hechte gemeenschap, vertellen buurtbewoners. Mensen hebben er nu veel steun aan elkaar, zeggen ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!