Coronanieuws: 153 nieuwe besmettingen in Brabant - Omroep Brabant
LIVEBLOG

Coronanieuws: 153 nieuwe besmettingen in Brabant

11 september om 07:00 • Aangepast 12 september om 10:07
Archieffoto: Eva de Schipper.
Archieffoto: Eva de Schipper.
Ook deze zaterdag hielden we je in dit blog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in en buiten Brabant.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • 153 nieuwe besmettingen in Brabant
  • De evenementensector is zaterdag in verschillende steden opnieuw de straat opgegaan onder de naam Unmute Us.
  • BioNTech wil coronavaccin ook voor kinderen vanaf 5 jaar.
  • Lees al het nieuws over het coronavirus en de coronacrisis op onze themapagina.

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

17.21

Minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal met 25 afgenomen. Op de verpleegafdelingen liggen 23 patiënten minder, op de intensive cares daalde het aantal patiënten met 2. In totaal liggen er nu 648 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Dat meldde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zaterdag. Vrijdag nam het aantal patiënten nog toe, na een paar dagen van lichte daling. Op verpleegafdelingen werden 58 nieuwe patiënten opgenomen. Daar zijn nu 439 bedden bezet met coronapatiënten. De intensive cares telden 18 nieuwe ernstig zieke coronapatiënten, tot een totaal van 209.

16.27

RIVM meldt 2245 nieuwe coronabesmettingen in heel Nederland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 2245 meldingen van positieve coronatests gekregen. Dat zijn er flink minder dan vorige week zaterdag, toen het aantal nieuwe positieve tests 2751 bedroeg.

Het gemiddeld aantal meldingen over zeven dagen schommelt al langere tijd rond hetzelfde niveau en daalde zaterdag naar 2440. Vorige week zaterdag lag dat gemiddelde nog op 2519 gevallen per dag.

Het aantal sterfgevallen nam tussen vrijdag en zaterdag met zes toe. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal het afgelopen etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden vaak later gemeld.

In de laatste zeven dagen kreeg het RIVM 33 meldingen van sterfgevallen, gemiddeld iets minder dan vijf per dag. Dit gemiddelde is de laatste drie dagen gedaald.

15.21

Unmute Us-demonstraties in Eindhoven en Tilburg: 'Het is net een festival'

Duizenden actievoerder zijn op de been in Eindhoven en Tilburg om te demonstreren tegen het lamleggen van de evenementenbranche door coronamaatregelen. In Eindhoven zijn de verwachte 5000 demonstranten zeker gehaald en in Tilburg lopen ook honderden actievoerders mee in de protestmars. De sfeer is uitgelaten en gezellig. Ook in andere steden wordt actie gevoerd voor de evenementen- en cultuurbranche.

15.16 - 153 nieuwe besmettingen in Brabant
In de afgelopen 24 uur zijn er 154 nieuwe besmettingen geconstateerd in Brabant. Dat zijn er veel minder dan een dag eerder: toen werden er 297 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Wachten op privacy instellingen...

12.34

Meeste protestwagens Unmute Us-mars in Groningen en Enschede

Aan de Unmute Us-protestmars die zaterdagmiddag vanaf twee uur in verschillende steden - waaronder Eindhoven en Tilburg - begint, doen ook wagens van verschillende organisaties mee. In de steden Groningen en Enschede is de opkomst het grootst. Daar nemen tientallen wagens deel aan het protest. Vanaf deze wagens wordt muziek gedraaid. Ook staan er soms sprekers op de wagens of werknemers van de deelnemende organisaties.

11.24

Twee coronaprikken werken bij meeste mensen met auto-immuunziekte

De meeste mensen met een auto-immuunziekte die medicijnen slikken die de afweer onderdrukken, hebben genoeg aan twee coronaprikken. Ze maken bijna net zoveel beschermende antistoffen aan als gezonde personen. Dat komt naar voren uit de eerste resultaten van een studie door onderzoekers van het Amsterdam UMC en bloedbank Sanquin.

06.00

Te weinig mensen gevaccineerd in sommige Eindhovense wijken, maar prikbus gaat voorlopig niet rijden

Er is snel concrete actie nodig om de vaccinatiegraad van een aantal Eindhovense wijken op te krikken, vinden sommige raadsfracties. GGD Brabant-Zuidoost en gemeente werken nog steeds aan een plan van aanpak, en dat is volgens het ED allereerst gericht op voorlichting.

04.52

Reisbureaus dreigen met rechter om versoepeling af te dwingen

Reisorganisaties tellen de dagen dat de wereld van het slot gaat. Al ruim anderhalf jaar kunnen ze weinig tot geen reizen naar het verre buitenland uitvoeren. Het grootste deel van de wereld - buiten Europa - staat nog altijd op 'oranje': niet reizen, tenzij noodzakelijk. Een groep van 27 reisorganisaties is het wachten beu en wil dat Buitenlandse Zaken uiterlijk 25 september wereldwijd een geel reisadvies instelt voor gevaccineerde reizigers, zodat ze weer op pad kunnen. Gebeurt dat niet, dan stapt de club volgens het AD naar de rechter.

Een reisbureau.
Een reisbureau.
03.30

Evenementensector demonstreert opnieuw tegen kabinetsbeleid

De evenementensector gaat zaterdag in verschillende steden opnieuw de straat op onder de naam Unmute Us. Dit omdat het kabinet nog geen concrete toezeggingen doet naar aanleiding van de eerdere protestactie van 21 augustus. De sector roept het kabinet op om evenementen, zoals festivals, per direct door te laten gaan. De demonstraties zijn vanaf twee uur 's middags in de steden Tilburg, Eindhoven, Amsterdam, Den Haag, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen en Utrecht.

03.22

Duizend keer huiscontrole op quarantaineplicht, 125 boetes

Sinds 1 juni hebben boa's duizend keer bij een huis of hotel gecontroleerd of een reiziger wel in quarantaine zat. Het leidde 125 keer tot een boete van 339 euro. Dat meldt het AD op basis van cijfers van het ministerie van VWS. Reizigers die vanuit een zeerhoogrisicogebied naar Nederland komen, moeten bij vertrek een quarantaineverklaring afgeven aan de luchtvaartmaatschappij of veerdienst. Daarin verklaren ze direct na aankomst in Nederland minimaal vijf dagen in quarantaine te gaan.

23.46

BioNTech wil coronavaccin ook voor kinderen vanaf 5 jaar

Het Duitse BioNTech wil het coronavaccin dat het met Pfizer op de markt brengt door toezichthouders laten goedkeuren voor kinderen in de leeftijdsgroep 5-11, ook in Europa. Het biotechnologiebedrijf presenteert binnen enkele weken de resultaten van een onderzoek naar het gebruik van het vaccin binnen die leeftijdsgroep, zegt oprichter Özlem Türeci tegen Der Spiegel.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...