Video

Marjo niet meer wakker getetterd, kroonkraanvogel is gevlogen

16 september 2021 om 11:38 • Aangepast 16 september 2021 om 11:49
nl
De grijze kroonkraanvogel die Marjo Kuijpers al tijden uit haar slaap hield, is verkast. Hij tettert nu anderen wakker. Marjo heeft al twee nachten weer door kunnen slapen en kan haar geluk niet op.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

"Zondagnacht was nog echt verschrikkelijk", vertelt Marjo. "Maar maandag was 'ie ineens verdwenen. En hij kwam ook niet terug. Ik dacht: hoe kan dat nou?"

Al anderhalve week lang hield de grijze kroonkraanvogel Marjo en haar buren uit hun slaap. Het dier had een favoriet plekje bovenop de schoorsteen gevonden, waar hij nachtenlang zat te krijsen. "Het was een prachtig dier," vindt Marjo, "maar de hele nacht, om twee uur, drie uur, vier uur in de nacht maakte hij herrie. Dan is het niet leuk meer hoor. Hoeft hij zelf nooit te slapen?"

"Nu heeft een andere wijk er last van!"

Inmiddels is het probleem dus verholpen, of beter gezegd: verplaatst. "Hij is verhuisd! De vogel zit een stukje verderop. Daar woont iemand en die heeft nog twee van zulke vogels in een volière zitten, hoorde ik."

Het zorgt voor een rustige nacht voor Marjo en haar buren. "Ik hoor hem nu 's ochtends daar. Nu heeft een andere wijk er last van!"

Zo klonk de kroonkraanvogel bij Marjo op het dak:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!