XTC pillen, bekeuringen en een aanhouding bij controle Helmond

18 september 2021 om 15:14 • Aangepast 20 september 2021 om 10:10
nl
Honderden XTC pillen, 35 bekeuringen en een aanhouding van een dealer. De gemeente Helmond, politie, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie controleerden vrijdag samen in de binnenstad.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

De controles zijn bedoeld om aan informatie te komen, misstanden aan te pakken en criminele activiteiten te verstoren. Het leverde vrijdag 585 xtc-pillen, 384 gram henneptoppen, 40 gram hasj en kleinere hoeveelheden van andere harddrugs in een woning op. Naast de drugs werden ook wapens gevonden, een boksbeugel en een ploertendoder. Een dealer werd aangehouden.

Adresfraude en verkeersovertredingen
Bij drie woningen adresfraude ontdekt. Een huiseigenaar moet zijn huis en tuin schoonmaken, omdat deze heel vies waren. Twee huizen werden op een manier gebruikt die volgens het bestemmingsplan niet klopt. Eén van die huizen was ook niet brandveilig.

Naast de huisbezoeken, hielden politie en Belastingdienst ook een verkeerscontrole. Er werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere snelheidsovertredingen, fout parken en rijden zonder rijbewijs. Tijdens de controle ontdekten ze ook iemand die nog een celstraf open had staan en die werd daarom aangehouden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.