Syrische jongen met bus gedropt bij station Tilburg, zoektocht naar familie - Omroep Brabant

Syrische jongen met bus gedropt bij station Tilburg, zoektocht naar familie

20 september om 14:04 • Aangepast 21 september om 13:43
De politie bij station Tilburg (archieffoto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De politie bij station Tilburg (archieffoto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het Syrische jongetje dat zondag door veiligheidsmedewerkers van de NS opgevangen werd op Station Tilburg, kwam daar niet met de trein maar is er met een bus afgezet. Dat zegt de veiligheidsmedewerker die zondagavond door de jongen werd aangeklampt. "Zijn ouders hadden betaald voor een busrit die hem uiteindelijk bij het station in Tilburg afzette", vertelt veiligheidsmedewerker David de Vries.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De jongen van 13 hing vanuit het niets bij David om de arm. "Mijn collega's en ik hebben hem gerustgesteld. Een voorbijganger die Arabisch sprak, nam de rol van tolk op zich. Hij vertelde dat zijn ouders mensen betaald hadden om hem weg te brengen. De busrit eindigde zondagavond bij het station in Tilburg."

Waar is zijn familie?
Waar de busreis begon, weet de veiligheidsmedewerker niet. "Ik had in ieder geval niet de indruk dat het een lijndienst was." De jongen is opgevangen door de politie die hem weer overgedragen heeft aan de vreemdelingenpolitie.

Volgens een politiewoordvoerder staat de jongen in Europa niet geregistreerd met een asielaanvraag. Er wordt nu gekeken of er in Nederland familie van de jongen zit en waar zijn ouders zijn.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...