Video

Drugslab op boot in Moerdijk: weer twee mannen opgepakt

20 september 2021 om 16:38 • Aangepast 21 september 2021 om 16:22
nl
Twee mannen zijn opgepakt in een onderzoek naar productielabs van crystal meth, onder meer op de drugsboot in Moerdijk. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag. Het gaat om een 38-jarige Mexicaan en een 47-jarige Colombiaan.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De Mexicaan zou volgens het OM een ‘aansturende en coördinerende rol’ hebben gespeeld in de criminele organisatie, die achter het drijvende lab zat. De man is afgelopen vrijdag vanuit Spanje overgeleverd aan Nederland. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit in volledige beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Afgelopen dinsdag werd de 47-jarige Colombiaanse verdachte uit Den Haag al aangehouden. Zijn huis is toen ook doorzocht. Hij zou chauffeur van de criminele organisatie zijn geweest.

Spectaculair
Op vrijdagmiddag 10 mei 2019 ontdekte de waterpolitie bij toeval het drugslab op de boot met naam Arsianco. Die lag aangemeerd in de dorpshaven van Moerdijk. Het lab was in meerdere opzichten spectaculair:

  • Het ging om een groot en professioneel drugslab.
  • In het lab kon een deel van het drugsafval worden hergebruikt.

Zoiets had de politie nog nooit eerder gezien in ons land.

Het totaal aantal verdachten staat nu op zes. De organisatie zou ook achter een groot lab in het Gelderse Drempt zitten. Het onderzoek gaat verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zo benadrukte het OM maandag.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.