Video

Sjoerd Marijne gehuldigd, want Indiërs in Nederland zijn trots op hem

26 september 2021 om 17:00 • Aangepast 27 september 2021 om 14:52
nl
Hockeycoach Sjoerd Marijne heeft in India een onuitwisbare indruk gemaakt. De vierde plek die de coach met de Indiase vrouwenploeg behaalde op de Olympische Spelen in Tokio zullen ze daar niet snel vergeten. Reden voor een speciale huldiging zondag, in Tilburg, van de hockeycoach door de ambassadeur van India in Nederland. Een huldiging waarbij ook de Indiase tv aanwezig was.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het eerbetoon was een initiatief van de Indiase gemeenschap in Nederland. De prestaties van de Indiase hockeyvrouwen hebben een enorme invloed gehad op de emancipatie van de vrouwen en meisjes in India. Reden voor de Indiase gemeenschap om Marijne zondag nog eens extra in de schijnwerpers te zetten. Dit voor zijn leiderschap, inspiratie en natuurlijk voor de geleverde sportieve prestaties.

Er waren mooie woorden voor Marijne (foto: Omroep Brabant).
Er waren mooie woorden voor Marijne (foto: Omroep Brabant).

De inwoner van Rosmalen is inmiddels hoofdcoach van de hockeymannen van Tilburg. Dat team speelde zondagmiddag onder zijn leiding thuis tegen Hurley. Na die wedstrijd vond de huldiging plaats.

'Totaal verrast'
"Sjoerd reageerde totaal verrast en was echt overmand door de warmte die van de huldiging afstraalde", zo meldt Rob Kluyt, voorzitter van de Tilburgse hockeyvereniging. "Hij weet dat mensen in India graag iets vieren wanneer er wat te vieren valt, inderdaad net als in Brabant, maar dit had hij niet verwacht." De huldiging maakte de topdag voor Tilburg helemaal compleet, want eerder op de dag had zowel het eerste vrouwen- als mannenteam van de club zijn competitiewedstrijd gewonnen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.