Brabantse crossers komen punt tekort voor prolongatie wereldtitel

26 september 2021 om 18:02 • Aangepast 27 september 2021 om 17:53
nl
Het Nederlandse motorcrossteam heeft de wereldtitel niet kunnen prolongeren. In de Motorcross der Naties eindigde de uit drie Brabanders bestaande equipe als tweede achter de ploeg van het gastland, Italië.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De uit Elsendorp afkomstige kopman Jeffrey Herlings won in Mantua twee van de drie manches, maar zijn zeges waren net niet voldoende om het goud mee naar huis te nemen. Het verschil bedroeg slechts 1 punt.

Oppermachtige overwinning
Oranje begon stroef na teleurstellende klasseringen van Eindhovenaar Roan van de Moosdijk en Glenn Coldenhoff uit Best in de eerste manche. Van de Moosdijk deed het in de tweede heat niet veel beter, maar Herlings bracht het Nederlands team met een oppermachtige overwinning wel terug in de titelrace.

Op papier was goud toen nog mogelijk, maar dan moest Italië het in de derde ‘heat’ laten afweten. Dat gebeurde niet, al bracht de Italiaan Alessandro Lupino zijn land in de problemen door een illegale manoeuvre die hem terugwierp in de stand. Herlings reed opnieuw naar de eerste plaats en Coldenhoff eindigde knap als derde. De tweede plaats van routinier Antonio Cairoli gaf Italië net dat ene punt meer.

De motorcrossers van Groot-Brittannië, met Ben Watson en Shaun Simpson als troeven, pakten het brons.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.