Oppas en handlanger voor de rechter voor misbruik van zeven kinderen

27 september 2021 om 07:51 • Aangepast 27 september 2021 om 11:45
nl
De 53-jarige vrouw die wordt verdacht van het seksueel misbruik van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven staat maandag voor de rechter. De slachtoffers van het misbruik zijn kinderen op wie de vrouw paste. Het Openbaar Ministerie bracht vorige week naar buiten dat het misbruik werd gefilmd en dat de verdachte al sinds 13 juni vastzit. Dat geldt ook voor een mede-verdachte, een man van 58 jaar.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De vrouw bood zich volgens het OM via verschillende websites aan als oppas. Bij zes gezinnen waar zij op kinderen paste, vond misbruik plaats. In totaal werden zeven meisjes slachtoffer, ze waren tijdens het misbruik tussen de 1 en 6 jaar oud. De oppas filmde het misbruik en stuurde beelden door naar de 58-jarige medeverdachte, aldus het OM.

De zaak kwam aan het rollen toen een stel op 12 juni thuiskwam na een avondje uit. Op beelden uit de kinderkamer zagen ze dat de oppas hun 2-jarige dochter seksueel had misbruikt. Ze schakelden direct de politie in.

Nog dezelfde nacht werd de vrouwelijke verdachte aangehouden in haar huis in Noord-Limburg. Daar werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen. Uit beelden werd duidelijk dat de vrouw tijdens het misbruik via videobellen contact had met de 58-jarige man. Hij werd overdag aangehouden.

Er zijn geen aanwijzingen dat de kinderporno naar anderen is toegestuurd of bijvoorbeeld op het darkweb is geplaatst.

Prof-formazitting
Het gaat maandagmiddag om een zogenoemde pro-formazitting. De rechter buigt zich hierin over:

  • de stand van het onderzoek,
  • wat de recherche nog verwacht te onderzoeken.
  • de verlenging van de voorlopige hechtenis van verdachten.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.