Barbecue en cadeaubon voor daklozen dankzij portret Peter R. de Vries

27 september 2021 om 21:33 • Aangepast 28 september 2021 om 18:34
nl
Peter R. de Vries zou waarschijnlijk met een grote glimlach maandagavond kijken naar een barbecue in Breda. Daar schoven zo'n zestig daklozen aan voor een gratis maaltijd. Na afloop van het etentje kreeg iedere gast een cadeaubon, betaald uit de veiling van een portret van de vermoorde misdaadverslaggever.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Het schilderij, van de hand van kunstenaar Henk de Beer uit Haarlem, ging zondagavond, eenmaal andermaal, de deur uit voor 2800 euro. Goed voor een heleboel Jumbo-cadeaubonnen ter waarde van 35 euro voor de dak- en thuislozen. Het presentje werd na afloop van de maaltijd aan iedereen uitgereikt.

Initiatiefnemer is advocaat Peter C. Schouten uit Breda, een goede vriend van Peter R. de Vries. "Helaas kon de barbecue vorig jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Fijn dat we nu weer bij elkaar mochten komen. Daarmee is een jaarlijkse traditie weer hervat", vertelt de raadsman.

Lees verder na de tweet

Wachten op privacy instellingen...

Schouten betaalt de culinaire ontmoeting uit eigen zak. Hij vindt de gratis barbecue iets waar iedere dak- en thuisloze minimaal een keer per jaar recht op heeft. Met zijn actie hoopt hij andere bedrijven en advocaten te inspireren om zijn voorbeeld te volgen. "Het is niet lastig te organiseren en levert een hoop voldoening op."

Aanvankelijk ging de advocaat uit van tachtig bezoekers voor de barbecue. In De Faam kwamen uiteindelijk zestig hongerige gasten opdagen. Schouten: "De resterende cadeaubonnen geven we aan de stichting maatschappelijke opvang (SMO) in Breda. Die mag ze uitdelen aan dak- en thuislozen die er niet bij konden zijn deze avond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.