Toch een Sinterklaasintocht in Roosendaal, dit gebeurt er in jouw gemeente

1 oktober 2021 om 13:12 • Aangepast 2 oktober 2021 om 12:35
nl
De gemeente Roosendaal en het Sint Nicolaas Comité hebben besloten de intocht van Sinterklaas dit jaar toch door te laten gaan. Eerder durfde het comité dit nog niet aan vanwege de coronamaatregelen. Steeds meer gemeenten geven aan dat de intocht dit jaar weer 'als vanouds' zal zijn.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Donderdag ging de gemeente met het Sint Nicolaas Comité om de tafel en is besloten de intocht toch door te laten gaan. De bedoeling is dat het evenement 'zoveel mogelijk als vanouds' doorgaat. Wel wordt er gewerkt met toegangsbewijzen.

Net als andere gemeenten ziet Roosendaal de intocht nu als een doorstroomevenement. Die mogen volgens de geldende maatregelen doorgaan. Veel gemeenten hakken de knoop binnenkort door.

Door laten gaan of niet?
Veel gemeenten worstelen met de regels. De afgelopen weken werden veel evenementen afgelast vanwege de coronamaatregelen, terwijl andere juist wel doorgaan.

In Den Bosch werd D'n Elfde van d'n Elfde, de officiële opening van het carnavalsseizoen, eerst afgeblazen maar later kon het feestje toch doorgaan.

Bekijk hier de situatie rondom de Sinterklaasintocht in jouw gemeente:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.