Video

Sporters Welten, Van Geffen en Voets benoemd tot ereburgers van Brabant

3 oktober 2021 om 22:04 • Aangepast 5 oktober 2021 om 09:51
nl
Amazone Sanne Voets en de hockeysters Lidewij Welten en Margot van Geffen zijn benoemd tot ereburgers van Brabant. In het Philips Stadion in Eindhoven kregen zij zondagavond de provinciepenning uitgereikt door commissaris van de Koning Ina Adema. Dit gebeurde bij de voetbalwedstrijd PSV - Sparta.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De in Eindhoven geboren en in Valkenswaard opgegroeide aanvaller Lidewij Welten is een van de meest succesvolle hockeysters aller tijden. Deze zomer pakte ze in Tokio haar derde gouden olympische medaille. De in Tilburg geboren 31-jarige Margot van Geffen behaalde in Japan haar tweede gouden olympische medaille.

De 35-jarige paralympisch amazone Sanne Voets uit Berghem wist in Tokio goud te prolongeren. Ook behaalde ze goud bij de individuele dressuur test en pakte zij zilver met de dressuurequipe.

Naast de erebenoemingen werd een groep sporters die in Tokio medailles hebben behaald gehuldigd in de rust van PSV-Sparta. Organisator BrabantSport had alle Brabantse olympische en paralympische medaillewinnaars uitgenodigd, maar niet iedereen kon aanwezig zijn omdat ze sportieve verplichtingen hadden.

Hoogste Brabantse onderscheiding
De provinciepenning is de belangrijkste onderscheiding van de provincie Brabant. Andere Brabantse sporters die hiermee ooit werden beloond, zijn Pieter van den Hoogenband, Anky van Grunsven, Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Michael van Gerwen, Jeffrey Herlings, Gerard de Rooy, Ranomi Kromowidjojo, Marianne Vos, Ireen Wüst, Kelly van Zon, Kenny van Weeghel, Rico Verhoeven en Dick Jaspers.

LEES OOK:

Olympische medaillewinnaars worden gehuldigd bij PSV

Rico Verhoeven en Dick Jaspers krijgen hoogste onderscheiding in Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.