Video

A16 weer open na ongeluk, op de weg lagen veel flessen lachgas

5 oktober 2021 om 06:03 • Aangepast 6 oktober 2021 om 09:54
nl
De snelweg A16 is maandagavond bij de afslag Rijsbergen urenlang afgesloten geweest. Het verkeer vanuit Breda in de richting van de Belgische grens werd rond acht uur gestremd na een ongeluk waarbij twee auto's betrokken waren. Na de botsing lag de weg bezaaid met flessen lachgas. Het verkeer kon er vanaf halftwaalf weer gebruik van maken.

Rond kwart over acht was er een kop-staartbotsing tussen een zwarte personenauto en een wit bestelbusje. Hoe de aanrijding kon gebeuren wordt nog onderzocht door de politie. De personenauto reed achterop het bestelbusje. De personenwagen werd bestuurd door een 27-jarige man uit het Belgische Aalter. Het busje door een 28-jarige man uit Zoetermeer. Beiden raakten lichtgewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

64 cilinders lachgas
Door de botsing kwamen 64 kleine cilinders lachgas op de weg terecht. Er zijn geen aanhoudingen verricht in verband met het lachgas. Er geldt in Nederland (nog) geen algemeen verbod op lachgas. Ook niet op het vervoer van lachgas.

Door de ravage na de botsing was niet vast te stellen of het vervoer in dit geval op de correcte wijze was gebeurd. De politie onderzoekt nog wel of er sprake was van een strafbaar feit in verband met het transport van het lachgas.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.