Vrouw (74) thuis overvallen in Tilburg, dader op de vlucht - Omroep Brabant

Vrouw (74) thuis overvallen in Tilburg, dader op de vlucht

5 oktober 2021 om 18:44 • Aangepast 6 oktober 2021 om 18:34
nl
Bij een woningoverval in Tilburg is dinsdagavond een 74-jarige vrouw lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie woensdagochtend. De dader is nog altijd spoorloos.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De overval gebeurde dinsdagavond rond kwart voor zes in een huis aan de Hopweg in Tilburg. Rond kwart voor zes kwam die melding binnen bij de politie. Volgens het slachtoffer had de dader een vuurwapen bij zich en dreigde hij daarmee.

Hij werkte zich naar binnen
Volgens een woordvoerder van de politie heeft de dader zich waarschijnlijk aan de deur gemeld. Op het moment dat de vrouw de deur opende drong de man naar binnen. Hij duwde de vrouw waardoor zij viel. Daarbij raakte ze lichtgewond. De dader is vervolgens ook snel weer naar buiten gegaan.

Het zou gaan om een grote blanke man van rond de twintig jaar. Hij heeft zwart haar en droeg een blauw jasje. De politie is nog naar hem op zoek. Ook wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd.

Iets uit de auto gegooid
De politie heeft later op de avond een rijstrook van de N261 afgezet, naar verluidt om te zoeken naar een voorwerp dat uit een auto is gegooid. Volgens een woordvoerder van de politie zou dat iets te maken hebben met de woningoverval eerder op de avond.

De vrouw heeft hulp gezocht bij haar buren en de politie is gewaarschuwd. Bij de overval is de telefoon van het slachtoffer weggenomen.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone