Liveblog

11 tips over brute woningoverval in Steenbergen

6 oktober 2021 om 06:32 • Aangepast 7 oktober 2021 om 10:08
nl
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in de provincie. Wil je via onze app een melding ontvangen zodra er een update verschijnt? Klik dan op het belletje bovenaan dit liveblog.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.12

11 tips over brute woningoverval Steenbergen

Bij de politie zijn woensdagmiddag elf tips binnengekomen over de overal in Steenbergen. De tips gaan voornamelijk over verdachte situaties en personen in de omgeving van het huis. Ook waren er tips over de witte bestelbus. Ook de fietser die als getuige werd gezocht, heeft zich bij de politie gemeld.

Beelden van de overval:

Wachten op privacy instellingen...
19.10

Trein botst tegen bestelbus bij spoorwegovergang in Zevenbergschen Hoek

Een trein is woensdagmiddag tegen een bestelbus van UPS gebotst. Dat gebeurde rond halfvijf op de spoorwegovergang bij de Bloemendaalse Zeedijk in Zevenbergschen Hoek.

De trein raakte de bestelbus tegen de achterkant. De chauffeur van de bestelbus raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De machinist kwam met de schrik vrij. De exacte toedracht van het ongeluk is niet duidelijk. Volgens omstanders zou de chauffeur van de bestelbus het rode waarschuwingslicht hebben genegeerd. De spoorbomen bij de overweg waren gesloten.

17.15

Gewonden bij kop-staartbotsing op Mierloseweg in Geldrop

Voor een verkeerslicht op de Mierloseweg in Geldrop is rond vijf uur een kop-staartbotsing gebeurd. Een van auto's botste tegen een een stilstaande auto. Een automobiliste had last van haar nek, bij de bestuurster van de andere auto brak een tand af. Een van de gewonden werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel.

Foto: Dave Hendriks (SQ Vision)
Foto: Dave Hendriks (SQ Vision)
17.00

Gevonden munitie tot ontploffing gebracht in Liessel

Wachten op privacy instellingen...
16.15

Auto botst tegen vangrail op snelweg A2 bij Best

Op de A2 tussen Liempde en Best is rond kwart over vier een ongeluk gebeurd. Een auto botste om onbekende redenen tegen een vangrail en kwam in tegenstelde richting op de vluchtstrook terecht. De bestuurder en een passagier zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeluk was geen ander verkeer betrokken. Achter het ongeluk stond enige tijd een file.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
16.10

Twee inbrekers betrapt op industrieterrein Kranenmortel in Deurne

Wachten op privacy instellingen...
13.03

Auto vat vlam tijdens proefrit in Helvoirt

Op de Molenstraat in Helvoirt heeft rond kwart over twaalf een auto vlam gevat. Iemand was bezig met een proefrit in de auto toen er spontaan brand uitbrak. De brand ontstond waarschijnlijk door een technisch mankement. De auto stond toen bij de verkeerslichten ter hoogte van de N65. Het verkeer heeft daar enige tijd stilgestaan vanwege de rook.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
12.45

Politie roept op om wapens in te leveren

Volgende week start een wapeninleveractie om het messenbezit onder jongeren tegen te gaan. Verschillende politieaccounts in onze regio delen de oproep. Ruim 200 gemeenten doen tussen 11 en 17 oktober 2021 mee aan de inzamelweek waar jongeren anoniem en straffeloos steekwapens kunnen inleveren.

Wachten op privacy instellingen...
12.26

Brandstichter Oss (22) nu ook verdacht van branden bij basisscholen

De 22-jarige man die vorige week woensdag in Oss werd aangehouden voor het in brand steken van een prullenbak, wordt ook verdacht van twee schoolbranden in Oss. Dat meldt het OM woensdag. Het gaat om een bekende van de politie.

De man zou naast de prullenbakbrand ook verantwoordelijk zijn voor brandstichting bij basisschool Het Baken aan de Vlasakkers op 25 september. Daarnaast is hij verdachte voor de brandstichting bij de Nicolaasschool aan de Koornstraat op 29 september.

11.36

Lading vrachtwagen vliegt in brand op de A2 bij Maarheeze

De lading van een vrachtwagen vloog woensdagochtend in brand op de A2 bij Maarheeze. Volgens een ooggetuige was de chauffeur op dat moment aan het rijden. Hij heeft zijn voertuig op de parkeerplaats naast de A2 losgekoppeld van zijn truck en belde de hulpdiensten.

Bij het blussen kwam veel rook vrij. Volgens de ooggetuige stond de wind van de snelweg af, waardoor de overlast beperkt bleef.

De lading bestond uit schroot. De oplegger zal versleept gaan worden als het vuur helemaal gedoofd is.

11.06

Ossenaar (48) leverde meer dan 1000 wapens aan criminelen

Een 48-jarige man uit Oss is opgepakt als hoofdverdachte in een internationaal vuurwapenonderzoek. Dat meldt de politie woensdag. De misdaadorganisatie leverde meer dan duizend vuurwapens aan criminelen.

De politie heeft ook nog een 53-jarige man uit Oss opgepakt. Wat zijn rol precies was, is niet bekendgemaakt.

08.36

Flinke files bij Eindhoven, Breda en Den Bosch

Rijkswaterstaat meldde woensdagochtend flinke files op de A2 (31 minuten) en A67 (28 minuten) richting Eindhoven. Ook was het aanschuiven op de N2 richting Den Bosch. Daar stond rond kwart voor negen zo'n achttien minuten vertraging.

Ook op de A58 tussen Breda en Tilburg was het aanschuiven. Daar stond rond kwart voor negen zo'n 40 minuten vertraging. Tussen Bavel - Tilburg-Centrum West was een ongeluk gebeurd.

Regen, ongelukken en de afgesloten A12 zorgden woensdagochtend landelijk gezien voor de drukste ochtendspits tot nu toe dit jaar, meldt de ANWB. Rond 08.30 uur stond er 555 kilometer file in Nederland. "Rond kwart voor acht uur zien we vaak het hoogtepunt van de ochtendspits, maar mede door de afsluiting van de A12 blijven veel files lang staan", zegt een woordvoerder.

Wachten op privacy instellingen...
06.30

Vrachtwagen botst op pijlwagen op A67

Een vrachtwagen is dinsdagnacht op de A67 bij Liessel op een pijlwagen gebotst. Het ongeluk gebeurde rond kwart over een. De chauffeur van de vrachtwagen is volgens een fotograaf met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij kwam uit de richting Venlo. De chauffeur van de pijlwagen werd door ambulancemedewerkers onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het ging mis op de plek waar maaiwerkzaamheden aan de gang waren. De pijlwagen reed daar op de rechterbaan om andere weggebruikers te waarschuwen en de wegwerkers te beschermen. Door de botsing belandde zowel de achteropkomende vrachtwagen als de pijlwagen tegen de vangrail. De snelweg was in de richting Eindhoven enige tijd dicht. Dit vanwege onderzoek en opruimwerkzaamheden.

Het ongeluk gebeurde op de A67 bij Liessel (foto: Harrie Grijseels / SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de A67 bij Liessel (foto: Harrie Grijseels / SQ Vision).

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
06.30

Verdacht wit bestelbusje in brand in Schaijk

Een wit bestelbusje zonder nummerborden is dinsdagavond rond elf uur in een bosgebied bij Schaijk grotendeels uitgebrand. Omstanders zagen het busje staan op de Nistelrooisebaan, ter hoogte van de Palmstraat, en meldden dit bij de politie. Toen agenten bij het busje kwamen, hoorden ze volgens een fotograaf een sissend geluid. Van brand was nog geen sprake.

Vlak nadat de politie weer weg was, kwam de melding dat het busje in brand stond. De brandweer kwam om de boel te blussen waarna het busje door een takelbedrijf werd opgehaald. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het busje.

Het deels uitgebrande busje (foto: Kevin Kanters / SQ Vision).
Het deels uitgebrande busje (foto: Kevin Kanters / SQ Vision).
06.30

Dumping drugsafval in Milheeze

Op een zijweg in een bosgebied bij Milheeze zijn dinsdagavond een aantal zakken met potgrond en meerdere jerrycans gevonden. Het lijkt volgens een fotograaf om zakken met potgrond afkomstig van een wietplantage te gaan. De melding van de afvaldumping aan de Kaak kwam iets na tien uur bij de politie binnen.

De politie haalde het afval van de weg en vandaag zal de gemeente het verder opruimen.

Het gedumpte afval op de Kaak in Milheeze (foto: Walter van Bussel / SQ Vision).
Het gedumpte afval op de Kaak in Milheeze (foto: Walter van Bussel / SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!