Video

Schietpartijen in Bergen op Zoom: één zwaargewonde en drie aanhoudingen

12 oktober 2021 om 18:55 • Aangepast 13 oktober 2021 om 18:37
nl
In Bergen op Zoom is dinsdag aan het begin van de avond op zeker twee plekken geschoten. Een man raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt de politie. Boven de stad cirkelde lange tijd een politiehelikopter en er werd ook een arrestatieteam ingezet. Dat viel rond acht uur een theehuis binnen. Er zijn drie verdachten aangehouden.
Profielfoto van Jesse van KalmthoutProfielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door
Jesse van Kalmthout & Willem-Jan Joachems

De schietpartij op de hoek van de Wouwsestraatweg en de Kastanjelaan werd iets na half zeven gemeld. Al snel werd groot opgeschaald. Zo kwam een politiehelikopter assistentie verlenen om de schutter of schutters te zoeken. Ook een traumahelikopter werd ingezet voor hulp aan het slachtoffer.

Rond kwart over zeven meldde de politie dat er zo'n anderhalve kilometer verderop, op de Jan Dercksstraat, ook was geschoten.

Arrestaties in theehuis
Vervolgens werd ook een arrestatieteam ingezet in de wijk Gageldonk, waar beide straten liggen. Op foto's is te zien dat leden van het team auto's doorzochten en later, rond acht uur, theehuis De Theepot aan de Wouwsestraatweg binnenvielen. Daarbij werden twee verdachten gearresteerd, zo meldde de politie rond negen uur. De derde verdachte werd op een andere plek gearresteerd.

Het AT valt het theehuis binnen (Foto: Christian Traets/SQ Vision).
Het AT valt het theehuis binnen (Foto: Christian Traets/SQ Vision).

Eerder op de avond had de politie al bekendgemaakt dat er één slachtoffer is gevallen. Omstanders hebben de man op straat gereanimeerd. Hij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Buurtbewoners vertelden verslaggever Willem-Jan Joachems dat zij zeker drie schoten hadden gehoord en dat het slachtoffer in het hoofd zou zijn geraakt. Er zouden twee mensen zijn gevlucht. Het slachtoffer lag tussen het theehuis en een grasveldje aan de zijkant.

Het stoepje waar de man lag, was urenlang afgezet met schermen. Iets verderop, tegenover het Shell-tankstation aan de Wouwsestraatweg, werd een achterlaten zwarte Audi Q5 aangetroffen met minstens tien kogelgaten erin en een lekke achterband. De kogels zijn rechts achterin de auto in geslagen. Mogelijk is de wagen op de Jan Dercksstraat beschoten.

Kogelhulzen
Op de Jan Dercksstraat lagen tientallen kogelhulzen op de weg. Die werden door de technische recherche gecatalogiseerd. De omgeving werd op diverse plaatsen ruim afgezet. De gemeente Bergen op Zoom plaatste overal wegafzettingen.

Kogelhulzen op de Jan Dercksstraat (Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Kogelhulzen op de Jan Dercksstraat (Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).

In de loop van de avond gingen agenten huizen af om getuigenverklaringen op te nemen. Het sporenonderzoek was rond middernacht nog in volle gang. Er is een mobiel politiekantoor neergezet naast de plek waar de man is neergeschoten.

Hoe het met het slachtoffer is dat is niet bekend. Ook over een motief is niks bekend.

LEES OOK:

Buurt wil theehuis weg na schietpartij: 'Wisten dat het hier mis zou gaan'

Man (55) overleden na schietpartij in Bergen op Zoom

Wachten op privacy instellingen...

Omroep Brabant heeft ook een wekelijkse misdaadnieuwsbrief:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.