Video

Man (55) overleden na schietpartij in Bergen op Zoom

13 oktober 2021 om 12:42 • Aangepast 14 oktober 2021 om 10:26
nl
De 55-jarige man uit Bergen op Zoom die dinsdagavond werd neergeschoten op de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat maakte de politie woensdagmiddag bekend. Er zijn nog veel vragen, onder meer over wat het theehuis heeft te maken met de schietpartijen.

De schietpartij was om de hoek bij theehuis De Theepot, op de hoek van de Wouwsestraatweg en de Kastanjelaan. Dinsdagavond werd daar rond halfzeven geschoten. Ook werd er geschoten op de Jan Dercksstraat, zo'n anderhalve kilometer verderop. Mogelijk is het schieten daar begonnen en heeft het zich verplaatst naar de Wouwsestraatweg, zoals buurtbewoners zeggen. Maar daar wil de politie nog niet op ingaan, zolang het onderzoek loopt.

Een team van 20 rechercheurs werkt aan de moordzaak.

Gespannen
Er hing lang een gespannen sfeer in de wijk. De gebeurtenissen maakten indruk. Buurtbewoners zeiden dat ze bang waren dat er een gewelddadige reactie volgt en dat het uit de hand kan lopen. Ook woensdag was die angst nog voelbaar. In de wijk Gageldonk waar de schietpartijen waren, leek de hele dag politie extra zichtbaar op straat. Ze reden soms ook door de straat waar het slachtoffer woonde. In en rond het huis van de doodgeschoten Bergenaar kwamen de hele dag vrienden en familie samen om te rouwen.

Drie keer in hoofd geraakt
De politie schaalde dinsdagavond na de schietpartijen flink op. Een politiehelikopter en een arrestatieteam werden ingezet en er werd een traumahelikopter opgeroepen. De neergeschoten man zou ook in het hoofd zijn geraakt. Ooggetuigen hoorden drie schoten. Verderop in de straat vonden agenten een doorzeefde Audi, met zeker tien kogelgaten.

Het arrestatieteam viel rond acht uur dinsdagavond theehuis De Theepot binnen. Daar werden twee verdachten aangehouden, vermoedelijk kamerbewoners. Die zijn de volgende ochtend weer vrijgelaten, omdat ze niks hadden te maken met de schietpartij.

Een derde verdachte, een 29-jarige man uit Bergen op Zoom werd diezelfde avond op een andere plek gearresteerd. Hij zit nog vast en zijn rol bij de schietpartij wordt nog onderzocht. Ooggetuigen spraken dinsdagavond van twee daders: een automobilist en naast hem de schutter die op de vlucht waren geslagen.

Theehuis
Woensdag was er in en rond het theehuis nog steeds politie. Rechercheurs liepen in en uit, net als een officier van justitie. Waarom de politie het theehuis binnen viel is nog steeds onduidelijk. Op het eerste gezicht lijkt er geen enkel verband tussen het theehuis en de dodelijke schietpartij.

Volgens buurtbewoners is het theehuis een drugspand. "Ze lopen hier bij de achteringang met heuptasjes naar binnen en gaan vervolgens met kleine zakjes weer naar buiten", vertelde een man woensdagochtend vroeg. Vanwege de overlast die De Theepot veroorzaakt, zou de afgelopen jaren meerdere keren aangifte zijn gedaan: "Zeker tien keer."

"We wisten dat het hier een keer flink mis zou gaan", verzucht een vrouw die in de omgeving woont. De buurtbewoners hopen dat de gemeente het theehuis na deze schietpartij gaat sluiten.

Beelden van dinsdagavond:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.