Video

3 pony's overleden nadat ze werden aangereden door automobilisten op N264

13 oktober 2021 om 06:57 • Aangepast 14 oktober 2021 om 10:25
nl
Op de Hapseweg (N264) tussen de A73 en Oeffelt, zijn woensdagochtend vroeg drie pony's aangereden en overleden.

De pony's waren volgens een politiewoordvoerder woensdagochtend rond vijf uur losgebroken. Daarop werd de politie gewaarschuwd.

Toen de agenten aankwamen en erop gewezen werden waar de pony's liepen, ging het mis. De dieren werden door twee auto's geraakt. De bestuurders hadden de dieren over het hoofd gezien. De politiewoordvoerder wijst erop dat de weg daar niet overal verlicht is.

Uit lijden verlossen
Joost Menting kwam als een van de eersten aan op de plek van het ongeluk. "Het was rond halfzes. Ik kwam aanrijden en voor me stond een auto stil", herinnert hij zich. "Er kwam rook uit, dus ik stopte." Direct zag hij wat er was gebeurd. "Er lagen drie pony's op het asfalt", vertelt hij. Twee daarvan waren direct overleden. "Eentje was nog in leven." Al was het voor Joost al snel duidelijk dat ook dit dier het niet zou redden. "Dat paard lag op de grond en bewoog zijn benen nog een beetje. Maar het probeerde al niet eens meer om op te staan."

Deze derde pony moest uit zijn lijden worden verlost, meldt de politie. De agenten hebben geprobeerd hiervoor een dierenarts in te schakelen, maar dit ging op dit vroege tijdstip lastig. Na overleg werd besloten dat de agenten zelf het dier uit zijn lijden moesten verlossen.

Afsluiting
De N264 bij Oeffelt werd na de aanrijding afgesloten.

LEES OOK: Sanne verloor pony's bij ongeluk: 'Ik moet het de kinderen nog vertellen'

De aanrijding op de N264 vond rond vijf uur dinsdagnacht plaats (foto: SK-Media).
De aanrijding op de N264 vond rond vijf uur dinsdagnacht plaats (foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.