Afgelegen polderhuis Ossendrecht blijkt opslagplaats drugsgrondstoffen

13 oktober 2021 om 20:21 • Aangepast 14 oktober 2021 om 19:22
nl
De politie heeft woensdagmiddag een opslagplaats voor drugsgrondstoffen ontdekt in het buitengebied van Ossendrecht. Er stonden duizenden liters chemicaliën in de garage van een woonhuis. Het spul was vrijwel zeker voor een drugslab bedoeld. De opslagplaats kwam in beeld bij de politie na een tip.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

De woning staat aan de Nieuwe Dijk. Dat is een afgelegen polderweg langs de A4, tegen de Belgische grens aan. Er is nog niemand aangehouden, laat de politie donderdagochtend weten.

In de garage stonden blauwe en witte jerrycans. In totaal vond de politie 3500 liter chemicaliën. Het is niet bekendgemaakt om wat voor stoffen het gaat. In vergelijkbare zaken gaat het vaak om grondstoffen voor MDMA (xtc) of speed en crystal meth, soms ook voor cocaïnelabs. De jerrycans zijn vaak gevuld met bijvoorbeeld zoutzuur, mierenzuur, zwavelzuur, tolueen of aceton.

Centrifuge
Op foto's van de politie zijn ook andere vondsten zichtbaar, zogenaamde 'hardware' uit een drugslab. Het gaat om iets wat lijkt op een ketel of centrifuge en slangen die ze gebruiken bij de productie van amfetamine.

Op de jerrycans zitten roodkleurige etiketten met de waarschuwing 'ontvlambaar'. Op één etiket lijkt 'UN1254' te staan. Dat is voor zover bekend een internationale code die niet meer gebruikt wordt. Van dit soort vondsten is bekend dat er vaak etiketten op zitten die nergens op slaan, om politie en douane op een dwaalspoor te brengen.

Het is nog niet bekend of de gemeente Woensdrecht, waar Ossendrecht onder valt, het pand gaat sluiten en voor hoe lang.

Mega-opslag
De politie vond vorig jaar 36 van dit soort opslagplaatsen voor drugsgrondstoffen in Brabant. Alleen al afgelopen maand waren er twee opvallende. Bij grensovergang Hazeldonk, een maand geleden, lag 17.000 kilo grondstoffen. Die mega-opslag was een van de grootste vondsten van de voorbije jaren. Een paar weken geleden vond de politie in een Eindhovense achtertuin 46 vaten met grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. Soms rijdt iemand rond met dit soort voorraden. Onlangs pakte de politie in Bergen op Zoom een automobilist op met 400 kilo drugsgrondstoffen die een waarde hadden van 300.000 euro.

LEES OOK: Politie vindt 17.000 kilo drugschemicaliën in loods Hazeldonk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.