112-nieuws: auto uitgebrand in Roosendaal - Omroep Brabant
LIVEBLOG

112-nieuws: auto uitgebrand in Roosendaal

18 oktober 2021 om 06:00 • Aangepast 26 oktober 2021 om 11:27
nl
(foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De hoofdpunten:

  • Arrestatieteam doet inval in huis Helmond
  • Inval illegaal pokertoernooi Roosendaal
  • Stroomstoring na brand in elektrakast in Oud-Gastel

Liveblog

23.00

Liveblog gesloten

22.53

Meisje (13) vermist in Veldhoven

Een 13-jarig meisje is vermist in Veldhoven. Rond half elf maandagavond werd een Burgernetbericht verstuurd. Rond elf uur was zij nog niet gevonden. De politie zoekt verder, zo meldde Burgernet. Een signalement van het meisje is verspreid.

Wachten op privacy instellingen...
19.00

Auto uitgebrand in Roosendaal

Een auto is maandagmiddag uitgebrand. Van de binnenkant van de wagen is haast niets meer over. Dit gebeurde rond kwart over vijf. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie doet onderzoek, brandstichting wordt niet uitgesloten.

(foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
18.45

Stroomstoring na brand in elektrakast in Oud-Gastel

In een elektrokast aan de Beemd in Oud Gastel is maandagavond brand ontstaan. Volgens Enexis gaat het om een grote stroomstoring, maar het gaat wel om minder dan duizend adressen. Precies 62 postcodes zijn getroffen. De verwachting is dat de problemen maandagavond rond acht uur weer zijn opgelost. Hoe de brand kon ontstaan is onduidelijk.

(foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties)
(foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties)
18.37

Diefstal van fietsen neemt toe in Breda, politie zet tekstkar in

De diefstal van het aantal fietsen neemt toe in de regio Breda. Daarom zet de politie een tekstkar bij de Lidl op het Dr. Struyckenplein in Breda. Het led-scherm adviseert mensen hun fiets op slot te zetten en vooral goed op te letten. "Bel bij verdachte situaties altijd 112", zo is het advies op de Facebookpagina van politie Basisteam Weerijs.

Wachten op privacy instellingen...
14.47

Arrestatieteam doet inval in huis Helmond

Op de Hoofdstraat in Helmond is maandagmiddag een inval gedaan in een huis waar een man 'verward gedrag' vertoonde. Volgens de politie was die 37-jarige man de bewoner van het huis. "Zover bekend waren er geen andere bewoners in het huis aanwezig", vertelt een politiewoordvoerder. Om wat voor verward gedrag het ging, wil de politie niet loslaten.

De politie kreeg 's ochtends een melding over iemand met verward gedrag in een huis. Hierop zijn eerst de agenten ernaartoe gegaan, maar al snel schakelden ze de hulp in van de onderhandelaars van de politie. Ook het arrestatieteam kwam naar het huis. Dit team heeft uiteindelijk de inval gedaan en de man aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Dave Hedriks/SQ Vision
Foto: Dave Hedriks/SQ Vision
14.42

Inval illegaal pokertoernooi Roosendaal

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een inval gedaan bij een illegaal pokertoernooi in Roosendaal. Dat was bezig in een bedrijfspand op het industrieterrein aan het Rechtzaad. Er zijn ook duizenden euro's in beslag genomen.

De politie had vooraf informatie dat er een illegaal pokertoernooi bezig zou zijn in het pand. Toen de politie rond kwart over één 's nachts binnenviel, zaten er inderdaad twaalf mensen aan twee tafels te pokeren.

14.19

Brandweer rukt uit voor rokende wasmachine

De brandweer rukte maandagmiddag rond een uur uit voor een brand in een huis aan de Griegstraat in Sint-Oedenrode. De politie zette de straat ook korte tijd af. Maar eenmaal daar bleek dat er geen sprake was van brand. Een wasmachine had kortsluiting veroorzaakt, waarna er veel rook vrijkwam. Een bewoner trok snel een stekker uit de machine en schakelde de brandweer in.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
13.17

Bestuurster auto lichtgewond na ongeluk met vrachtwagen

Op de Rijksweg in Rijen is maandagmiddag een ongeluk gebeurd tussen een auto en een vrachtwagen. De vrouw is met lichte verwondingen ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte aan de voorkant flink beschadigd.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
13.14

Man aangehouden voor dreigen met vuurwapen

Een 42-jarige Tilburger is zondagavond aangehouden door een arrestatieteam, omdat hij ervan wordt verdacht dat hij iemand met een vuurwapen bedreigde. Hij zit nog vast en zijn woning aan de Reinier Claeszenstraat is doorzocht.

De politie kreeg eerder die dag melding van de bedreiging. Het slachtoffer, een vrouw uit Tilburg, heeft aangifte gedaan.

12.32

Brand in loods onder controle

De brand die rond twaalf uur uitbrak in een loods in Veldhoven, is een halfuur later onder controle. Dat meldt de brandweer. Het ging om een stapel papier die in brand stond. De brandweer is nog wel even bezig met het blussen daarvan.

12.19

Brand bij loods Veldhoven

In een loods aan de Knegselseweg in Veldhoven woedt maandagmiddag rond twaalf uur een brand. Volgens de melding van de brandweer zou het gaan om een loods van een papierverwerker. De brandweer is met twee tankautospuiten ter plaatse.

Wachten op privacy instellingen...
10.30

Kat zit 14 uur vast in boom in Oss

De brandweer rukte maandagochtend uit om een kat te redden die vastzat in een boom bij De Kiem in Oss. Volgens mensen die in een huis tegenover de boom wonen, zat het diertje er al zo'n veertien uur in. Zij maakten zondagavond melding bij de brandweer.

Toen de brandweer met een hoogwerker bij de kat aankwam, besloot het dier dat het tijd was om te vertrekken. De kat sprong zelf uit de boom en ging er snel vandoor. Van wie de kat is, is niet bekend.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

De brandweer rukt honderden keren per jaar uit in heel Brabant om een dier in nood te helpen. En de uitdagingen die daarbij komen kijken, zijn vaak veel groter dan je denkt. Wat die uitdagingen precies zijn, leggen we je hier uit.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
10.05

Vrouw hoorde dader bijlaanval Eindhoven roepen

"Ik vond de situatie te eng om zelf buiten te gaan kijken", vertelt een vrouw die zondag rond middernacht wakker werd van geschreeuw op de Otterstraat in Eindhoven. Daar werd een man aangevallen door twee mannen met een hakbijl. Ze belde wel meteen de politie.

"Ik hoorde de aangevallen man 'politie, politie' roepen", vertelt de vrouw maandagochtend. Volgens haar is het slachtoffer een jongeman. "De dader riep: 'Betalen, betalen!'" Het slachtoffer raakte zwaargewond maar is niet in levensgevaar, zo laat een politiewoordvoerster maandagochtend weten. Aan de knokpartij ging volgens haar een ruzie vooraf.

Wachten op privacy instellingen...
05.52

Vrachtwagen met pech veroorzaakt problemen op de A2

Verkeer op de A2 richting het noorden moest maandagochtend vroeg rekening houden met anderhalf uur vertraging. Bij Kerkdriel viel rond kwart voor zes een vrachtwagen stil. Twee rijstroken werden afgesloten.

Rond halfacht werden de twee afgesloten rijstroken weer vrijgegeven. Maar omdat de file zo lang was, kregen automobilisten nog tot halfnegen het advies om te rijden via Oss, over de A59 en de A50, of via Waalwijk en knooppunt Hooipolder (A59, A27). Rond negen uur waren de problemen op de A2 grotendeels verleden tijd.

05.45

Auto slaat over de kop op A50 bij Veghel

Een automobilist is zondagnacht over de kop geslagen op de A50 in de buurt van Veghel. Dit gebeurde op de weg richting Eindhoven, rond halfvijf. "Wonderwel mankeert de bestuurster niks", laat een wijkagent weten. Ze werd wel meegenomen naar het politiebureau. Uit de blaastest bleek dat de vrouw alcohol gedronken had.

Een auto sloeg zondagnacht over de kop op de A50 bij Veghel (foto: Twitter wijkagent Ger Roumen).
Een auto sloeg zondagnacht over de kop op de A50 bij Veghel (foto: Twitter wijkagent Ger Roumen).
00.01

Man aangevallen met bijl in Eindhoven

Een man is zondag rond middernacht aangevallen op de Otterstraat in Eindhoven. Volgens bewoners van de straat gebeurde dit door twee andere mannen en zouden die hierbij een hakbijl hebben gebruikt.

Het slachtoffer raakte zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).
Het slachtoffer raakte zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone