Liveblog

112-nieuws: Gewonden bij ongeval tussen scooterrijders in Breda

19 oktober 2021 om 05:55 • Aangepast 27 oktober 2021 om 11:18
nl
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • De A58 van Bergen op Zoom naar Breda is afgesloten, dat duurt tot woensdagochtend.
  • In Berkel-Enschot vielen drie gewonden bij een ongeval.
  • In een huis in Reusel woedde een grote brand, twee honden moesten gered worden.

Liveblog

22.58

Dit liveblog is gesloten.

21.40

Drie gewonden na aanrijding

Bij een aanrijding op de Koningsoordlaan in Berkel-Enschot vielen dinsdagavond drie gewonden.

20.30

Belgische politie in Lommel gaat streng letten op overtredingen

De Belgische politie gaat in Lommel strenger optreden tegen verkeersovertreders. Volgens de Vlamingen komen er de laatste weken veel Nederlanders tanken en ontstaan daardoor wachtrijen bij de stations. "Dit veroorzaakt gevaarlijke situaties op de rijbaan, zoals stilstaan op het fietspad of op de weg.

"De overtreders zullen een boete van 116€ ontvangen. De komende dagen/weken zal hierop nog streng gecontroleerd worden", meldt de politie in Lommel op Facebook.

20.15

Gewonden bij ongeval tussen scooterrijders

Op het fietspad aan de Belcrumweg in Breda botsten twee scooterrijders tegen elkaar. Dat gebeurde ter hoogte van het gerechtsgebouw. Eén bestuurder raakte gewond en werd na onderzoek in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis. Bekenden van de bestuurders namen de scooters mee, waarna het fietspad weer werd vrijgegeven.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
18.50

A58 nog lang dicht

De afhandeling op de A58 bij Wouwse Plantage gaat langer duren dan gedacht.

15.36

Auto slaat over de kop in Breda

Bij een ongeval op de Westerhagelaan in Breda is een automobilist over de kop geslagen. De oorzaak is niet bekend. De bestuurder raakte niet gewond, maar werd uit voorzorg wel nagekeken in een ambulance.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
15.30

Geen koolmonoxidegrens overschreden bij studentenfeest

Metingen bij het feest van studentenvereniging Demos in Eindhoven hebben uitgewezen dat er geen grenswaarden zijn overschreden. Tijdens het feest van maandagavond werd één student onwel. Bij de ambulance ging het alarm van de Koolmonoxide-meter af. Daarop werd de brandweer ingeschakeld. De student is inmiddels weer thuis en maakt het goed, aldus Demos.

15.02

Botsing op de Plantagebaan in Wouwse Plantage

Op de kruising van de Plantagebaan met de Westelaarsestraat in Wouw zijn twee auto's op elkaar gebotst. Daarbij vielen geen gewonden. Door de afsluiting van de A58 was het wel drukker op de weg. Verkeer kan via de Plantagebaan richting Roosendaal of Wouwse Plantage. De brandweer werd gealarmeerd, omdat er iemand bekneld zou zitten. Maar dat bleek ter plekke niet te kloppen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
14.57

Man rijdt fietsster (84) dood, maar geen cel vanwege zorg voor kinderen

Een man hoeft niet de cel in, hoewel hij onder invloed van amfetamine met zijn wagen een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakte in zijn woonplaats Kaatsheuvel. Dit heeft de rechtbank in Breda dinsdag bepaald.

Een gevangenisstraf zou te grote gevolgen hebben voor de twee jonge kinderen, die hij vrijwel in zijn eentje opvoedt. Toch wordt het de automobilist zeer kwalijk genomen dat hij zo onvoorzichtig en onoplettend over de Monseigneur Völkerstraat reed dat hierdoor een fietsster van 84 dodelijk werd geraakt.

LEES OOK: Man rijdt fietsster (84) dood, maar geen cel vanwege zorg voor kinderen

14.34

Brand in Reusel onder controle

De brand in het huis aan de Lokbossen in Reusel is onder controle. Dat laat de brandweer weten. Rond half twee woedde daar een grote brand. Een tweede huis stond onder rook, daar waren nog honden binnen. De brandweer heeft de honden in veiligheid gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
14.17

Drie mensen aangehouden voor discriminatie

Op het Van Coothplein in Breda hebben agenten drie mannen aangehouden voor discriminatie. Zij zouden een man en vrouw hebben uitgescholden vanwege hun huidskleur.

De politie kwam zondag rond half zes af op de melding die de man en vrouw maakten. Na het aanhoren van de slachtoffers en verdachten, zijn de drie mannen aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Landgraaf en een 26-jarige man uit Woudenberg. Ze zouden stickers aan het plakken zijn waarop discriminerende of opruiende teksten op stonden. Die zijn in beslag genomen. De man uit Woudenberg bleek ook een mes bij zich te hebben.

14.12

Afsluiting A58 duurt tot einde middag

Rijkswaterstaat laat weten dat de afhandeling van het ongeluk tussen twee vrachtwagens op de A58 richting Breda nog wel even kan duren. De twee vrachtwagens moeten worden weggesleept. De weg blijft waarschijnlijk tot kwart voor zes dicht.

14.09

Grote brand in Reusel

In een huis aan de Lokbossen in Reusel woedt dinsdagmiddag een grote, uitslaande brand. Een tweede huis staat onder rook, mogelijk zijn daar nog honden binnen.

LEES OOK: Grote uitslaande brand in huis in Reusel, mogelijk nog honden binnen

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
13.47

Verdachte van overval aangehouden


Een 47-jarige man uit Tilburg is aangehouden in verband met een overval in september. Een 73-jarige vrouw werd toen overvallen in haar appartement aan de Schoolstraat in Tilburg. Daarbij raakte ze bewusteloos en in die tijd werd ze beroofd van haar waardevolle spullen. Eerder deelde de politie een compositieschets van de dader, in de hoop hem te vinden.

LEES OOK: Overvaller laat 73-jarige vrouw bewusteloos achter: verdachte aangehouden

13.07

Deel Bossche binnenstad zit zonder water

Bewoners van de Weversplaats, Zuidwal, Beurdsestraat, Beurdsepoort, Oud Bogaerdenstraat, Volderstraatje in Den Bosch zitten al uren zonder water. De storing is om 09.30 uur vanochtend gemeld. Nabij het Volderstraatje staat een brandkraan waar omwonende water kunnen tappen. BrabantWater verwacht dat de lekkage rond 15.00 uur vanmiddag is gemaakt.

13.01

Acht wapens ingeleverd in Uden

In de gemeente Uden zijn afgelopen week acht wapens ingeleverd tijdens de landelijke inleveractie van nep- en steekwapens. Onder meer een echt vuurwapen en een namaak vuistvuurwapen werden ingeleverd. Ook werden er meerdere steekwapens ingeleverd. Dat meldt de gemeente.

Foto: Gemeente Uden.
Foto: Gemeente Uden.
12.43

A58 dicht na ongeluk tussen twee vrachtwagens

De A58 van Bergen op Zoom naar Breda is dicht vanwege een ongeluk tussen twee vrachtwagens. Die staan ter hoogte van parkeerplaats Spuitendonk. Hulpdiensten zijn ter plaatse. Verkeer wordt bij afrit Wouwse Plantage van de weg afgeleid. Omrijden kan via Steenbergen, over de A4, A59 en de A17.

Richting Bergen op Zoom staat een kijkersfile.

LEES OOK: A58 dicht na ongeluk tussen twee vrachtwagens

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
12.04

Verkeersovertredingen Moerdijk

De politie heeft deze maand vier snelheidscontroles gehouden in de gemeente Moerdijk. Daar zijn tot nu toe 46 bekeuringen uitgekomen. De meeste overtredingen werden gemaakt op de Oude Heijningsedijk, daar zijn 38 bestuurders bekeurd. Op die weg mogen auto's 60 kilometer per uur rijden, maar de hoogst gemeten snelheid was daar 80 kilometer per uur.

Andere plekken waar werd gecontroleerd:

  1. Westelijke Parallelweg in Zevenbergschen Hoek: drie bekeuringen. Op de weg is 60 kilometer per uur toegestaan, maar de hoogst gemeten snelheid was 93 kilometer per uur.
  2. Appelaarsedijk in Fijnaart: vijf bekeuringen. Op de weg is 60 kilometer per uur toegestaan, maar de hoogst gemeten snelheid was 103 kilometer per uur.
  3. Stoofdijk in Klundert: de resultaten hiervan zijn nog niet bekend.
10.57

Brand meterkast onder controle

Volgens de Veiligheidsregio is de brand in het transformatorhuis in Katwijk rond elf uur onder controle. Die was ontstaan na een explosie in de meterkast aan de Lange Linden. Een paar bedrijven en huizen in de omgeving zitten daardoor nog zonder stroom. De verwachting is dat dit tot vijf uur 's avonds duurt.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
10.12

Ochtendspits zo goed als voorbij

De ochtendspits in Brabant is rond tien uur zo goed als voorbij. Er staat alleen nog een kwartier file bij de verkeerslichten op de A59 bij knooppunt Hooipolder. Die lost volgens de ANWB wat moeizaam op.

09.49

Industrieterrein zonder stroom na explosie

In een transformatorhuis, ofwel een meterkast, aan de Lange Linden in Katwijk is dinsdagmorgen een explosie geweest. Daarna heeft een groot deel van het industrieterrein in die buurt zonder stroom gezeten. Volgens een bedrijf dat tegenover de meterkast zit, was er na de explosie veel rook te zien. De brandweer is ter plaatse, maar wacht op Enexis. De oorzaak van de explosie is niet bekend.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
09.38

Ongeluk tussen auto en vrachtwagen in Ommel

Op de N279 bij Ommel is een ongeluk gebeurd tussen een vrachtwagen en een bestelbusje. Het grijze busje zou voor de vrachtwagen terecht zijn gekomen, waarna de zijkant van het busje werd geraakt. Niemand is gewond geraakt. Het busje was beschadigd en werd afgesleept. De vrachtwagen kon zijn weg vervolgen.

Volgens de correspondent reageerde de bestuurder van het busje agressief naar de hulpdiensten, maar hebben ze hem uiteindelijk kunnen kalmeren.

De vrachtwagen en het beschadigde busje (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
De vrachtwagen en het beschadigde busje (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
09.24

A16 bij Princeville is weer vrij

Ook voor de file op de A58 vanuit Bergen op Zoom zal betekenen dat die naar verwachting snel zal oplossen.

08.59

Snelweg A16 dicht door ongeluk

De snelweg A16 is afgesloten, dat komt door een ongeluk bij knooppunt Princeville bij Breda. De problemen duren tot zeker halftien, verwacht Rijkswaterstaat.

Het ongeluk gebeurde onderaan een afrit. Daar stond een auto stil voor de stoplichten, toen er een andere auto achterop botste. Een persoon raakte daarbij zwaargewond.

LEES OOK: A16 bij Breda dicht, verkeer A58 vanuit Etten-Leur loopt compleet vast

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
08.29

A58 nu richting Breda problemen

Op de A58 van Breda richting Tilburg lost de file langzaam op. Er staat nog tien kilometer en de vertraging is minder dan een half uur. Maar nu gaat het de andere kant op mis: tussen Tilburg-Centrum Oost en Tilburg Reeshof is een ongeluk gebeurd waardoor een rijstrook is afgesloten. er staat 6 kilometer file en dat kost je bijna driekwartier extra.

08.12

Ook op de A58 sta je meer dan een uur vast

Tussen knooppunt Galder en de afrit Tilburg-Centrum West is de er inmiddels ook een lange file ontstaan. De extra reistijd op dat traject is inmiddels meer dan een uur, meldt de ANWB.

08.09

File bij Cuijk is opgelopen tot meer dan een uur

De file die bij Cuijk staat op de A73 richting Nijmegen is inmiddels opgelopen tot ongeveer 12 kilometer. De extra reistijd is bijna een uur en een kwartier. Er is nog steeds een rijstrook dicht na een ongeluk eerder vanmorgen.

07.59

Op de A58 en A2 staat het vast

Op de A58 van Tilburg richting Eindhoven is een rijstrook dicht door een kapotte auto. Tussen knooppunt De Baars en Oirschot staat 11 kilometer file, en dat levert je 33 minuten extra reistijd op.

Ook op de A2 vanuit Limburg naar knooppunt Leenderheide loopt het ook vol. Bijna 20 kilometer file die je ruim een half uur extra kost.

07.57

Vooral in Brabant is het druk op de weg

Wachten op privacy instellingen...
07.32

Ruim een half uur vertraging op A73 vanuit Cuijk

Door een ongeluk op de A73 bij Nijmegen, loopt het verkeer vast op die weg. Er is maar een rijstrook beschikbaar, meldt Rijkswaterstaat. Al vanaf Cuijk in noordelijke richting is het aansluiten. Er staat inmiddels zo'n acht kilometer file, wat een extra reistijd oplevert van bijna driekwartier.

07.19

Brand in huis in Tilburg

De brandweer is dinsdagochtend naar een huis in de Vendelierstraat geroepen na een brandmelding. Volgens een getuige rook het wat branderig in de straat, maar kon de brandweer snel weer vertrekken.

Foto: Corrado Francke
Foto: Corrado Francke
05.49

Brandweer ingezet voor metingen bij studentenfeest

De brandweer is maandagavond opgeroepen nadat een student onwel was geworden op een feestje bij studentenvereniging Demos in Eindhoven. Dat werd gehouden in een pand aan de Keizersgracht. De ambulance kwam eerst naar de Keizersgracht om de student op te vangen. Bij de ambulance ging het alarm van de CO-meter af. Daarop is de brandweer ingeschakeld.

Die is ook langsgekomen om metingen te verrichten. Er werd een iets verhoogde concentratie koolstofmonoxide gevonden, maar wat daarvan de oorzaak was, is onduidelijk.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!