Video

Overvaller laat 73-jarige vrouw bewusteloos achter: verdachte aangehouden

19 oktober 2021 om 13:54 • Aangepast 20 oktober 2021 om 13:48
nl
Een 47-jarige man uit Tilburg is aangehouden in verband met een overval in september. Een 73-jarige vrouw werd toen overvallen in haar appartement aan de Schoolstraat in Tilburg. Het ging er zo hevig aan toe dat ze bewusteloos raakte. Toen ze bijkwam was ze beroofd van haar waardevolle spullen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De 47-jarige Tilburger is aangehouden als verdachte van deze overal. Hoe hij erbij betrokken was, wordt nog onderzocht.

Overvaller drong binnen
De overvaller sloeg toe op maandagavond 13 september rond kwart over negen. Hij belde aan bij de 73-jarige vrouw, die alleen thuis was. Ze verwachtte niemand op dat tijdstip. Ze keek door het spionnetje waar de overvaller een blauwe sleutelhanger voorhield. Uiteindelijk deed ze de deur voor hem open.

De overvaller drong vervolgens haar appartement binnen. De vrouw probeerde zich nog te verzetten maar ze kon zich niet verweren tegen de indringer. De worsteling was zo hevig, dat ze bewusteloos raakte. De man doorzocht het huis en ging er uiteindelijk met sieraden, pinpassen en een telefoon vandoor. Zij slachtoffer liet hij bewusteloos achter.

Een half uur later kwam de vrouw weer bij en riep om hulp. Ze werd opgevangen door de buren, die ook 112 hebben gebeld.

Bureau Brabant
In opsporingsprogramma Bureau Brabant werd op 11 oktober al aandacht besteed aan de gewelddadige overval. Daarin deelde de politie het signalement en een compositieschets van de overvaller.

Verder zocht de politie mensen die mogelijk de blauwe sleutelhanger zouden herkennen, die de man voor het spionnetje hield. Er stond nummer 85 op en er hingen twee sleutels aan.

Beelden van vlak na de overval:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!