PSV is wangedrag van eigen fans helemaal beu na nieuwe boete

20 oktober 2021 om 17:16 • Aangepast 22 oktober 2021 om 14:40
nl
PSV is helemaal klaar met het gedrag van enkele supporters. De club uit Eindhoven moet een boete van ruim 33.000 euro betalen na wangedrag van fans tijdens de uitwedstrijd tegen Sturm Graz in de Europa League.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Supporters gooiden vanuit het uitvak spullen op het veld. Ook zijn vernielingen aangericht. Om die reden heeft de UEFA PSV een boete gegeven, van 33.625 euro. Het is niet voor het eerst dat PSV wordt bestraft voor het gedrag van de fans.

Op de clubsite laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten dat de maat vol is. “Wij accepteren het niet langer dat mensen zich uit naam van PSV misdragen, zeker niet als wij te gast zijn. Ik wil dat dit wangedrag voorgoed stopt. Wij hebben inmiddels contact opgenomen met de Oostenrijkse autoriteiten en met Sturm Graz en zetten alles op alles om vast te stellen wie de daders zijn. De boete zullen we dan op hen verhalen”, aldus Gerbrands.

De avond voor de wedstrijd raakten aanhangers van PSV en Sturm Graz slaags in de stad. Dit gebeurde bij een Ierse pub. De politie pakte drie Nederlanders en een man uit Oostenrijk op. Twee agenten raakten gewond.

PSV won het duel met 1-4.

LEES OOK:

PSV wint met ruime cijfers van Sturm Graz

Supporters van PSV en Sturm Graz op de vuist, agenten gewond

Vreugde bij PSV na overwinning in Graz: ‘Juiste reactie na vorige week’

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.