Geen hoge muur die zicht op Maas wegneemt, Ravenstein haalt opgelucht adem

21 oktober 2021 om 21:27 • Aangepast 22 oktober 2021 om 09:00
nl
Protesterende bewoners uit Ravenstein krijgen hun zin: de muur die het zicht op de Maas zou wegnemen, wordt minder hoog. Dat heeft Waterschap Aa en Maas donderdag bekendgemaakt. Volgens het waterschap is Ravenstein ook met een 60 centimeter lagere kademuur goed beschermd tegen hoogwater.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De actievoerende bewoners van de Maasstad waren niet alleen bang dat de nog te bouwen muur het zicht op de rivier zou wegnemen, ook historisch gezien zou de muur niet passen.

"Er heeft hier in het verleden nooit een muur gestaan. Bij de vorige dijkversterking zijn opgravingen gedaan. Als er een muur heeft gestaan, hadden we daar bewijs van moeten zien”, zei Willem-Jan Pantus, inwoner van Ravenstein en initiatiefnemer tijdens een protestactie.

Muur kan een eeuw mee
Ook met een lagere kademuur is Ravenstein bestand tegen hoogwater, laat het waterschap weten: “De nieuwe muur is relatief makkelijk zo sterk te maken dat hij een eeuw als waterkering mee kan. De kademuur wordt zo ontworpen dat deze makkelijk verhoogd kan worden, als er in de toekomst een nieuwe dijkversterking nodig is.”

LEES OOK:

Bewoners Ravenstein protesteren tegen komst van hoge kademuur

160 miljoen voor versterking van de Maasdijk tussen Ravenstein en Lith

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!