Liveblog

112-nieuws: veel blikschade bij ongeluk in Breda

22 oktober 2021 om 06:27 • Aangepast 25 oktober 2021 om 10:08
nl
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws van vrijdag uit Brabant. De hele dag praatten we je bij over ongevallen, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Honderden wapens ingeleverd tijdens actieweek politie
  • Twee auto's door brand verwoest op plek waar eerder auto werd beschoten
  • Brand bij Thais restaurant in Eindhoven

Liveblog

23.00

Het liveblog is gesloten

21.55

A27 bij Oosterhout weer vrij

De problemen op de A27 bij Oosterhout zijn verleden tijd. De rijbaan richting Geertruidenberg is weer vrij. Die was eventjes dicht vanwege een ongeluk.

21.33

Veel schade bij botsing in Breda

Op een kruising in Breda zijn twee auto's gebotst. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Hooghout met de Agaatstraat. Er is veel blikschade. Een van de automobilisten, een taxichauffeur, moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De inzittenden van de andere auto kwamen met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
21.07

Ongeluk op A27

Op de A27 bij Oosterhout gebeurde vrijdagavond een ongeluk. Om die reden werd het verkeer tussen Oosterhout en Geertruidenberg tijdelijk via de vluchtstrook geleid.

20.46

Stroomstoring in Eindhoven opgelost

De stroomstoring in Eindhoven is weer opgelost. Dit meldt netbeheerder Enexis vrijdagavond rond kwart voor negen.

19.53

Stroomstoring in Eindhoven

In een deel van Eindhoven is vrijdagavond een stroomstoring. Volgens netbeheerder Enexis zitten 1687 huishoudens zonder stroom. De stroomstoring is naar verwachting rond kwart voor negen opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
18.45

Veel schade na ongeluk op rondweg Uden

Bij een ongeluk op de rondweg in Uden is vrijdagavond rond half zes een vrouw gewond geraakt. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval waren meerdere auto's en een bestelbus betrokken.

18.00

Auto rijdt ABN Amro binnen

Een automobiliste is vrijdagmiddag per ongeluk het pand van ABN Amro bij het Bouwlingplein in Oosterhout binnen gereden. Ze wilde wegrijden van de parkeerplaats, maar haar versnellingsbak bleek niet in de achteruit maar vooruit te staan.

Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision.
Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision.
17.16

Auto botst achterop vrachtwagen op N65

Een vrouw is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de N65 bij Helvoirt, nadat ze in haar auto achterop een vrachtwagen was gereden. Ze is naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht. Door het ongeluk ontstond er een flinke file op de N65 in de richting van Vught.

De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept, de vrachtwagenchauffeur kon na het ongeluk zijn weg vervolgen.

Foto: Bart Meesters.
Foto: Bart Meesters.
16.35

Druk op de weg door begin en eind herfstvakantie

Het begin van de herfstvakantie in het zuiden en het eind van de herfstvakantie in het noorden zorgt voor een drukke vrijdagavondspits. Rond 16.15 uur stond er in totaal 760 kilometer file in Nederland. Ook de regen en wind zorgen voor problemen, meldt de ANWB. Vooral in onze provincie en in Gelderland moeten weggebruikers rekening houden met vertraging.

Zo is er heel veel vertraging voor het verkeer rond Den Bosch en Eindhoven en ook op de A58 rondom Tilburg is het aanschuiven.

Wachten op privacy instellingen...
15.40

28-jarige man verdachte na steekpartij azc Budel

Een 28-jarige bewoner van het azc in Budel wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij op het azc in Budel. Donderdagavond kregen twee bewoners ruzie, waarna één van hen werd neergestoken.

De neergestoken bewoner raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
15.33

Woningbrand veroorzaakt flinke schade in Oosterhout

Een huis aan de Regentendam in Oosterhout heeft vrijdag flinke schade opgelopen door een brand. Er waren niet veel vlammen te zien, wel stond het hele huis vol rook. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Volgens omstanders kwamen de bewoners net thuis en hebben ze de brand zelf ontdekt. Niemand raakte gewond.

Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision.
Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision.
14.49

Vier jongens opgepakt voor mishandeling

Vier jongens zijn donderdagavond opgepakt nadat ze een man op het station in Breda zouden hebben mishandeld. Het slachtoffer zag hoe het viertal een piano op het station wilden vernielen, toen hij daar wat van zei keerden ze zich tegen hem. De man werd geslagen. Toen een boa ingreep werd de politie ingeschakeld.

Het gaat om een jongen van 18 uit Breda, twee jongens van 15 uit Made en Zevenbergen een een jongen van 19 uit Terheijden. Ze hebben een nacht in de cel doorgebracht.

13.58

Man uit Roosendaal opgepakt voor drugshandel

De politie heeft donderdag twee mannen opgepakt in een onderzoek naar drugshandel. Een 32-jarige man uit Roosendaal en een 20-jarige Belg. Die laatste had twee kilo cocaïne bij zich toen hij werd gearresteerd.

LEES OOK: Man uit Roosendaal opgepakt voor drugshandel, na info uit Skychat

13.32

Bromfietsdief opgepakt in Bergen op Zoom

De politie heeft donderdag een 53-jarige man aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een bromfiets. Een getuige zag de man aan de Balsedreef een bromfiets in zijn bus laden. De getuige vertrouwde dat niet en sprak surveillerende agenten aan. Zij lieten de man even later stoppen, hij bleek inderdaad een gestolen bromfiets bij zich te hebben. Hij is opgepakt en de bromfiets is in beslag genomen.

13.29

Drie aanhoudingen bij controle tegen witwassen op Eindhoven Airport

Een controle tegen witwassen door onder meer de douane het het FIOD op Eindhoven Airport gisteren, leidde tot de arrestatie van drie mannen. Dat meldt de marechaussee. De mannen hadden duizenden euro's aan contant geld bij zich en konden niet verklaren waar ze dat geld vandaan hadden.

13.28

150 wapens ingeleverd in oosten van Brabant

In de politieregio Oost-Brabant zijn 150 wapens ingeleverd tijdens de landelijke actieweek. Mensen konden op een aantal politiebureaus anoniem en straffeloos hun mes inleveren.

12.33

Al veel files, avondspits begint vroeg

Met de herfstvakantie voor onze provincie in het vooruitzicht, komen de avondspits-files al vroeg op gang. Vooral rond Eindhoven is het al druk op de weg. Zo staat er een lange file vanuit Limburg richting Leende, zo'n 14 kilometer die meer dan twintig minuten vertraging opleveren. Ook vanuit Tilburg richting Eindhoven op de A58 is het druk. 9 kilometer vanaf Moergestel naar knooppunt Batadorp.

10.32

Vermiste vrouw is gevonden

De vrouw die eerder vanmorgen werd vermist vanuit Roosendaal, is weer gevonden. Dat meldt de politie.

10.20

Gewonde bij een botsing in Breda

Op de kruising van de Kapittelweg en de Baliëndijk in Breda zijn vrijdagmorgen twee auto's op elkaar gebotst. Een paar mensen zijn nagekeken in de ambulance, maar er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De brandweer is aanwezig om het wegdek weer schoon te maken, daar was brandstof op terecht gekomen.

10.12

460 (steek)wapens ingeleverd in West-Brabant tijdens actieweek politie

Er zijn in totaal 460 wapens ingeleverd bij de politie in de regio Zeeland-West-Brabant, meldt de politie. Om precies te zijn 434 steekwapens en 26 vuurwapens. "We zijn dik tevreden", zegt de politie in een reactie. De actie liep van 11 tot en met 17 oktober in heel Nederland. Over het hele land gezien zijn er honderden steek- slag- en stootwapens ingeleverd en tientallen vuurwapens opgehaald bij mensen.

De politie in de regio Oost-Brabant komt later vandaag met precieze cijfers.

08.26

Vrouw vermist in Roosendaal

De politie heeft een burgernetmelding verspreid omdat er een jonge vrouw wordt vermist in Roosendaal. Het gaat om een vrouw van 24 jaar. Ze is 1,57 meter groot en heeft een tenger postuur. Ze droeg een zwarte broek, een grijze hoody, een zwarte jas en een bril. Haar haar is groen geverfd met uitloop.

De politie vraagt mensen die haar zien om direct 112 te bellen.

06.30

Auto in brand gestoken in Westerhoven

Een auto die geparkeerd stond op de oprit bij een huis in Westerhoven is vrijdagmorgen in brand gestoken. Dit gebeurde op de Heuvel. De bewoners van het huis zijn volgens een omstander in de ambulance nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd. De kinderen kregen een teddybeer als troost.

De auto raakte zwaar beschadigd en mag als verloren worden beschouwd. De politie deed na de brandstichting onderzoek in de buurt. Ze vraagt mensen die vrijdagochtend rond kwart over vijf iets gezien of gehoord hebben zich te melden.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
06.25

Brand bij Thais restaurant in Eindhoven

Bij Thais restaurant Chang Thai aan de Leenderweg in Eindhoven heeft donderdagnacht een korte felle brand gewoed. De brand zou mogelijk ontstaan zijn in een wasmachine of droger. Er was vooral heel veel rook. De bewoners van de appartementen boven het restaurant moesten hun huizen uit. Zij werden door mensen in de buurt opgevangen.

De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten, een hoogwerker en een schuimbluswagen uit.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
06.00

Twee auto's door brand verwoest op plek waar eerder auto werd beschoten

Twee auto's die geparkeerd stonden aan de Jeneverbeslaan in Valkenswaard zijn donderdagnacht door brand verwoest. De autobrand werd rond een uur gemeld. Het lijkt er volgens een omstander op dat de brand is overgeslagen van de ene auto op de andere. De politie onderzoekt de branden.

Op de plek waar nu de auto's uitbrandden, werd ongeveer een jaar geleden een auto beschoten.

LEES OOK: De schrik zit er goed in nadat auto beschoten werd in Valkenswaard: 'Straks schieten ze mis'

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!