Liveblog

112-nieuws: Tilburger (55) opgepakt die zei dat hij vuurwapen bij zich had

23 oktober 2021 om 06:30 • Aangepast 25 oktober 2021 om 10:08
nl
In dit liveblog las je het belangrijkste 112-nieuws van zaterdag uit Brabant. De hele dag hebben we je bijgepraat over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Aangereden voetganger overleden in Oosterhout.
  • Automobilist vliegt uit de bocht op oprit A58 bij Tilburg.
  • Drietal aangehouden na zware mishandeling in centrum Tilburg.

Liveblog

23.00

De liveblog is gesloten

21.30

Vrouw (20) overleden na steekpartij in huis in Den Bosch, hond zwaargewond

Bij de steekpartij in een huis aan de Slagendreef in Den Bosch is zaterdagavond een 20-jarige vrouw uit die plaats overleden. Een 21-jarige vrouw uit Den Bosch is opgepakt. Een hond raakte zwaargewond.

20.40

Vrouw neergestoken in huis in Den Bosch, andere vrouw opgepakt

Bij een steekpartij in een huis aan de Slagendreef in Den Bosch is zaterdagavond een vrouw zwaargewond geraakt. Een andere vrouw is opgepakt. Rond tien voor acht vond de steekpartij plaats. De aanleiding hiervoor is nog niet duidelijk.

LEES OOK: Vrouw neergestoken in huis in Den Bosch, andere vrouw opgepakt

20.25

Tilburger (55) opgepakt die zei dat hij vuurwapen bij zich had

Op het station in Tilburg heeft de politie zaterdagavond een 55-jarige Tilburger opgepakt. In de bus had hij gezegd dat hij een vuurwapen bij zich had met patronen. De buschauffeur belde vervolgens 112. De man had een verboden luchtbuks bij zich in een tas.

18.30

Mogelijke drenkeling blijkt man te zijn die dutje doet

Hulpdiensten zijn zaterdagmiddag rond vijf uur massaal uitgerukt naar de Wijkse Bol in Wijk en Aalburg waar mogelijk iemand in het water zou liggen. Een schipper had een boot gevonden die midden op de Maas dreef maar er zat niemand in.

Na een zoektocht van zo'n half uur bleek dat de boot afkomstig was van een visser. Die lag langs de kant in zijn tent te slapen terwijl zijn boot afdreef. Vermoedelijk is de visser vergeten de motor van de boot af te zetten. Een passerende zeilboot heeft de visser opgepikt en in de haven van Wijk en Aalburg afgezet.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision

16.45

Quad crasht op slipterrein in Nuenen

Een quad is zaterdagmiddag gecrasht op het terrein van een verkeersopleidingscentrum aan de Pastoorsmast in Nuenen. De bestuurder raakte hierbij ernstig gewond.

Rond vier uur ging het mis. Een traumahelikopter kwam ter plekke. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

15.15

Verdachte meldt zich na doodrijden voetganger, mogelijk opzet in het spel

Op de Ridderstraat in Oosterhout is zaterdag rond het middaguur een voetganger overleden nadat hij was aangereden door een auto. Getuigen hadden de indruk dat er mogelijk opzet in het spel was. De bestuurder van de auto is daarna uitgestapt en weggerend. Later op de middag heeft zich een verdachte op het politiebureau gemeld.

14.30

Twee gewonden bij frontale aanrijding in Dongen

Bij een frontale aanrijding op de Eindsestraat in Dongen zijn zaterdagmiddag twee personen gewond geraakt. Drie ambulances en meerdere politiewagens kwamen ter plaatse. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de auto’s te takelen.

14.00

Auto met vrouw en twee kinderen rijdt tegen boom

Een auto met daarin een vrouw en twee kleine kinderen is zaterdag aan het begin van de middag tegen een boom gereden in Beugen. Het ongeluk gebeurde op de Hapseweg. De inzittenden zijn nagekeken door toegesneld ambulancepersoneel maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
13.55

Schuurbrand in Sint-Oedenrode

De brandweer heeft zaterdagmiddag in Sint-Oedenrode het dak van een schuur opengezaagd om zo een brand te kunnen blussen. Rond halfeen in de middag was de brand in de schuur aan de Laan van Mariëndael uitgebroken.

Uiteindelijk lukte het de brandweer om de brandweer onder controle te krijgen. Het is nog niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan.

13.05

Voetganger overleden in Oosterhout, automobilist vlucht

Op de Ridderstraat in Oosterhout is zaterdagmiddag een voetganger overleden nadat die was aangereden door een automobilist. De bestuurder van de auto is daarna uitgestapt en weggerend. De politie is nog steeds naar de automobilist op zoek.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
12.13

Auto slaat over de kop op A58 bij Tilburg

Een automobilist is zaterdagochtend uit de bocht gevlogen op de oprit van de A58 bij Tilburg. Hij reed een bord uit de grond en sloeg over de kop. De brandweer heeft samen met ambulancemedewerkers de bestuurder uit de auto bevrijd. De bestuurder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld.

10.18

Vrouw moet rijbewijs inleveren in Roosendaal

Een 21-jarige vrouw uit Roosendaal moest vrijdagnacht haar rijbewijs inleveren bij de politie. Agenten zagen rond kwart over twaalf dat de vrouw haar auto in het gras langs de Zuid-Oostsingel had geparkeerd. Toen agenten haar aanspraken, leek ze invloed van alcohol. Uit een controle bleek dat het rijbewijs van de vrouw nog ingevorderd moest worden. Toen ze dit te horen kreeg, reageerde ze agressief. De agenten besloten haar daarop aan te houden en te boeien. De vrouw weigerde ook mee te werken aan een blaastest.

09.57

Man vernielt glazen scherm op terras Roosendaal

Een agressieve man is vrijdagnacht aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Markt in Roosendaal. Hij zou daar een glazen scherm op een terras hebben vernield. Beveiligers grepen in en waarschuwden de politie. De verdachte, een 36-jarige man, bleek ook nog iemand met de dood te hebben bedreigd. Daarvan is aangifte gedaan. De verdachte is vastgezet.

09.23

Zware mishandeling in Tilburg

Drie Tilburgers zijn vrijdagnacht aangehouden omdat ze iemand zwaar zouden hebben mishandeld in het centrum van Tilburg. "Op camerabeelden is te zien dat ze een plaatsgenoot slaan en schoppen", laat een politiewoordvoerder weten. "Ook terwijl hij al op de grond lag." Handhaving en agenten waren er snel bij en konden de drie verdachten aanhouden. Het gaat om mensen van 21, 25 en 26 jaar oud.

08.47

Man met balletjespistool aangehouden

Een fietser die vrijdagnacht met een balletjespistool door Vught reed, is in de Boslaan aangehouden. Agenten besloten hem te fouilleren omdat hij zonder fietsverlichting reed. Toen agenten hem wilden controleren, deed hij lastig. Hij kon zich niet identificeren. Toen hij daarop werd gefouilleerd, kwam het balletjespistool tevoorschijn.

04.30

Auto gaat verloren bij brand in Oss

Aan de Johannes Poststraat in Oss is vrijdagnacht rond halfvijf een auto uitgebrand. De auto was geparkeerd op het kruispunt met de Iman van de Boschstraat. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Oss wordt al lange tijd getroffen door nachtelijke branden.

Dre brandweer bluste de brandende auto aan de Iman van de Boschstraat in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Dre brandweer bluste de brandende auto aan de Iman van de Boschstraat in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
00.30

Vrachtwagen crasht op A2 Boxtel, vangrail over tientallen meters verwrongen

Een vrachtwagen is vrijdagnacht gecrasht tegen de vangrail langs de A2 bij Boxtel. Dit gebeurde rond halfeen. Volgens een correspondent veroorzaakte de gecrashte vrachtwagen een flinke ravage. "De vangrail was over enkele tientallen meters verwrongen", laat hij weten. "En het wegdek lag na het ongeluk vol diesel en zand."

Het ongeluk op de A2 bij Boxtel gebeurde rond halfeen vrijdagnacht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het ongeluk op de A2 bij Boxtel gebeurde rond halfeen vrijdagnacht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
23.00

Automobilist zet boel op stelten in Eindhoven

Een automobilist zette vrijdagavond de boel op stelten in Eindhoven. De politie werd gewaarschuwd dat de bestuurder als een gek door de stad reed en bijna een aanrijding veroorzaakte. De kentekenplaten van de auto waren afgeplakt. Toen agenten deze bestuurder wilden controleren, ging die er in zijn auto vandoor via de berm. Met meerdere eenheden ging de politie vervolgens naar hem op zoek. In de buurt Burghplan reed de verdachte zich vast en werd hij aangehouden.

De automobilist reed zich klem in de buurt Burghplan in Eindhoven (foto: Facebook politie Eindhoven).
De automobilist reed zich klem in de buurt Burghplan in Eindhoven (foto: Facebook politie Eindhoven).
22.30

Auto zwaar beschadigd bij ongeluk in Rijen

Een automobilist is vrijdagavond gecrasht op de Stationsstraat in Rijen. De bestuurder raakte met zijn auto een lantaarnpaal langs de weg, waarna de auto 180 graden omsloeg. De automobilist is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Er was geen ander verkeer bij betrokken. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto te takelen.

De auto raakte bij het ongeluk op de Stationsstraat in Rijen zwaar beschadigd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De auto raakte bij het ongeluk op de Stationsstraat in Rijen zwaar beschadigd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone