Op jacht naar polsbandjes voor 11-11 in Oeteldonk: 'Jammer dat het zo moet' - Omroep Brabant
Video

Op jacht naar polsbandjes voor 11-11 in Oeteldonk: 'Jammer dat het zo moet'

23 oktober 2021 om 15:35 • Aangepast 25 oktober 2021 om 10:06
nl
Wachten op privacy instellingen...
Feestvierders die 11-11 in Oeteldonk niet willen missen moesten zaterdag vroeg opstaan lang in de rij staan of vooraf al een dealtje sluiten met een kroegbaas. "Goeie contacten in de kroeg en vroeg opstaan", zegt een van de gelukkige met een bandje. Al snel hingen er overal briefjes bij de cafés dat de Elf-elf bandjes waren uitverkocht.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Op verschillende plekken in Den Bosch stonden zaterdagochtend lange rijen voor de cafés. Sommige kroegbezoekers stonden al vroeg in de ochtend voor de deur om kans te maken op een polsbandje en een embleem dat op 11 november toegang geeft tot alle horeca in de stad. "Het is jammer dat het zo moet, want eigenlijk moet iedere Bosschenaar gewoon de stad in kunnen op die dag", zegt een man die er al vroeg bij was. "Wij waren hier al om negen uur', zegt een dame op het terras.

Bij café De Smidse naast de Sint Jan beginnen ze, zoals dat hoort, om elf over elf met de verkoop. Aan de mensen die staan te wachten zijn 75 nummertjes uitgedeeld en iedereen word op nummer naar binnengeroepen. Per nummertje kunnen er vier polsbandjes en emblemen gekocht worden. "We hebben zo'n 700 bandjes voor dit café en de helft daarvan hebben we op deze manier in de vrije verkoop gedaan", vertelt Loek de Graauw van De Smidse.

"Er zijn er heel veel vooraf gereserveerd en er zijn natuurijk ook vriendjes en vaste gasten voorgetrokken."

De Graauw is ook voorzitter van horecavereniging 11-11, die met de polsbandjes en emblemen hoopt dat het feest veilig kan worden gevierd. Zo'n 70 horecabedrijven zijn op 11 november uitsluitend geopend voor gasten die 11 euro betalen voor een speciaal 11-11-polsbandje en embleem. "Er was gezegd dat ze zaterdag pas in de verkoop gingen, maar er zijn zaken waar ze afgelopen donderdag al uitverkocht waren", vertelt een teleurgestelde vrouw. "Er zijn er heel veel vooraf gereserveerd en er zijn natuurijk ook vriendjes en vaste gasten voorgetrokken."

"Volgende week komt er een volgende partij polsbandjes en emblemen beschikbaar"

"Iedere horeca ondernemer mag zelf weten hoe hij de bandjes en emblemen verkoopt. Wij hebben ook een gedeelte in de vrije verkoop gedaan maar moeten helaas ook mensen teleurstellen", reageert Otto van de Groenendaal van stadsherberg 't Pumpke. "Dit was de enige manier om het goed met elkaar te regelen en er zijn gelukkig straks ook 25.000 mensen die wel blij zijn."

Dit weekend waren de 15.000 beschikbare exemplaren heel snel uitverkocht. "Volgende week komt er een volgende partij polsbandjes en emblemen beschikbaar", zegt Loek de Graauw. "Dan zijn er nog zo'n 7000 tot 9000 exemplaren."

Drukte in Den Bosch (foto: Maaike Neuféglise).
Drukte in Den Bosch (foto: Maaike Neuféglise).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.