Liveblog

112-nieuws: auto belandt in de sloot langs de A67 bij Helenaveen

25 oktober 2021 om 06:00 • Aangepast 26 oktober 2021 om 11:50
nl
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws van maandag in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Automobilist rijdt frontaal in op politieauto na achtervolging.
  • Ongeluk met gevaarlijke stof op de A4, weg richting België was dicht.
  • Ravage op N618 na ongeluk bij Sint-Oedenrode.

Liveblog

20.11

Auto belandt in de sloot langs de A67

Op de A67 is maandagavond een auto van de weg geraakt. De bestuurder belandde met zijn wagen in de sloot. Dat gebeurde ter hoogte van Helenaveen. Bij de oprit raakte de auto de vangrail en kwam vervolgens in de sloot naast de weg terecht. De man is in een ambulance onderzocht, volgens de politie was hij mogelijk onder invloed.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
18.24

Nog altijd veel vertraging op de A16

Zo extreem als eerder maandagmiddag is het niet meer, maar het verkeer heeft nog altijd veel last van vertraging op de A16 tussen de afrit Rijsbergen en Zevenbergschen hoek. Er is maar één rijstrook open, door een spoedreparatie aan de weg. Er staat elf kilometer file achter, die ongeveer anderhalf uur vertraging oplevert.

Omrijden kan via de oostkant van Breda en Gorinchem, via de A58, A27 en A15.

17.26

Scooterrijder aangereden door vrachtwagen in Bergeijk

Een jonge scooterrijder is op een rotonde aan de Hoek in Bergeijk geschept door een vrachtwagen. De chauffeur zou de scooterbestuurder over het hoofd hebben gezien.

De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

17.20

Splinternieuwe schuur afgebrand in Sint Anthonis

Een grote schuur aan de Peelkant in Sint Anthonis is maandag afgebrand. De brandweer laat de schuur van zo’n zevenhonderd vierkante meter gecontroleerd uitbranden, omdat er dan minder rookoverlast is.

De brand zou zijn ontstaan bij een hooibaal. Die vatte vlam tijdens kluswerkzaamheden. Met een kraan werden delen van de schuur uit elkaar getrokken, zodat er nageblust kan worden. Niemand raakte bij de brand gewond.

16.52

A16 al urenlang dicht na autobrand

Het verkeer op de A16 vanaf de Belgische grens richting het noorden heeft al urenlang last van flinke vertragingen na een autobrand. Tussen Rijsbergen en Zevenbergschen Hoek stond rond vijf uur tweehonderd minuten vertraging. De weg is afgesloten voor een spoedoperatie.

Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de oostkant van Breda via de A58, A27 en A15.

16.47

Vrouw en kind op fiets aangereden in Waalre

Een vrouw met een kind achterop de fiets is maandagmiddag aangereden door een auto in Waalre. Het ongeluk gebeurde rond vier uur op de Burgemeester Mollaan.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden opgeroepen om hulp te verlenen.

15.07

Vertraging door autobrand op de A16 neemt toe

Bij Zevenbergschenhoek is de A16 tussen Breda en Rotterdam dicht na een autobrand in de rijrichting Rotterdam. Rond twee uur ’s middags bedroeg de vertraging ruim een uur, maar een uur later is die vertraging op gelopen tot bijna honderd minuten vertraging. Het is nog altijd onduidelijk wanneer het wegdek gemaakt is en de snelweg weer opengaat.

14.50

Busje botst tegen boom in Oss

Op de Joannes Zwijsenlaan in Oss is maandagmiddag een busje tegen een lantaarnpaal gebotst. De twee inzittenden zijn nagekeken in een toegesnelde ambulance, maar alleen de bijrijder moest naar het ziekenhuis. Door de botsing schoof de ladder op het dak van het busje naar de grond. Van de lantaarnpaal was niet veel over.

Foto: Gabor Heeres
Foto: Gabor Heeres

14.00

Veel vertraging door autobrand op de A16, weg dicht richting Rotterdam

Bij Zevenbergschenhoek is de A16 tussen Breda en Rotterdam dicht na een autobrand in de rijrichting Rotterdam. Rond twee uur ’s middags bedroeg de vertraging ruim een uur. Door de brand heeft het wegdek schade opgelopen. Het herstellen van die schade duurt naar verwachting nog tot ‘ver in de middag’, meldt de ANWB. Het verkeer op de weg wordt over de vluchtstrook geleid.

Wachten op privacy instellingen...
11.30

Automobilist rijdt frontaal in op politieauto na achtervolging

Een 29-jarige man uit Zundert is zondagnacht in Rijsbergen frontaal ingereden op een politieauto. Dit deed hij op het Zwart Moerken. De agent die hierin reed, heeft aangifte gedaan van poging doodslag. De agent zag de man uit Zundert zondagnacht autorijden op de Bredaseweg met een aanhangwagen zonder kentekenplaat achter de auto. Toen hij hem wilde controleren, ging de man uit Zundert ervandoor. In een poging hem te stoppen, blokkeerde de agent het Zwart Moerken met zijn auto.

08.28

Ongeluk met gevaarlijke stof op de A4, weg richting België dicht

De A4 is tussen knooppunt Markiezaat en Antwerpen is maandagochtend deels afgesloten richting de Belgische grens. Daar botsten twee vrachtwagens op elkaar, waarvan er één de gevaarlijke stof titaniumdioxide vervoert. Er is geen direct gevaar voor de omgeving, maar het opruimen gaat naar verwachting tot één uur 's middags duren.

01.46

Automobilisten botsen op N618

Twee automobilisten botsten zondagnacht op de N618 bij Sint-Oedenrode op elkaar. Dit gebeurde rond kwart over twaalf. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. "De rijbaan was bezaaid met glas en brokstukken", laat een correspondent weten. De betrokkenen zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Een bergingsbedrijf heeft de auto's getakeld.. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Het ongeluk op de N618 gebeurde zondagnacht rond kwart over twaalf (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het ongeluk op de N618 gebeurde zondagnacht rond kwart over twaalf (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
00.38

Politie valt huis in Den Bosch binnen

De politie is zondagavond een huis aan de Fridtjof Nansenstraat in Den Bosch binnengevallen en heeft daar iemand gearresteerd. Aanleiding zou een 'zwaar geweldsmisdrijf' zijn. Volgens een buurtbewoner zou de aangehouden man een kind bij de keel hebben gegrepen en gedreigd hebben neer te steken. Agenten bevestigden dit verhaal niet. De man zou al langer overlast veroorzaken.

Agenten hielden de verdachte aan de Fridtjof Nansenstraat in Den Bosch zondagavond rond halfelf aan (foto: Bart Meesters).
Agenten hielden de verdachte aan de Fridtjof Nansenstraat in Den Bosch zondagavond rond halfelf aan (foto: Bart Meesters).
22.43

Bedrijfsbus uitgebrand in Roosendaal

Op een parkeerplaats aan de Langdonk in Roosendaal brandde zondagavond een bedrijfsbus uit. De vlammen werden rond negen uur ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de voorkant van de bus al helemaal in brand. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Buurtbewoners zouden kort voor de brand een enorme knal hebben gehoord.

De brandweer bluste de bedrijfsbus aan de Langdonk in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De brandweer bluste de bedrijfsbus aan de Langdonk in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!