Motorcrosser Herlings nipt leider WK na moeizame GP Pietramurata

27 oktober 2021 om 14:33 • Aangepast 28 oktober 2021 om 14:30
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft na een moeizame Grote Prijs van Pietramurata nipt de leiding behouden in het wereldkampioenschap van de MXGP. Herlings viel uit in de eerste manche en eindigde als vierde in de tweede heat. De 18 punten die hij verdiende, waren precies genoeg om eerste te blijven in de WK-stand. Hij heeft 1 punt meer dan de Fransman Romain Febvre en 3 punten voorsprong op de Sloveen Tim Gajser. Het seizoen telt nog drie grands prix.
Profielfoto van ANP
ANP

Herlings begon de tweede grand prix op rij op Italiaanse bodem met 24 punten voorsprong op Febvre, maar na de eerste manche op het crosscircuit van Pietramurata was hij de leiding in het WK kwijt. De 26-jarige fabrieksrijder van KTM kwam in de eerste bocht ten val en beschadigde dusdanig zijn motor, dat hij niet meer verder kon. Febvre won vervolgens de heat en de Fransman van Kawasaki ging met de verdiende 25 punten precies over Herlings heen in de stand van het kampioenschap.

Geprikkeld
Een geprikkelde Herlings deed er in de tweede heat alles aan om de koppositie te heroveren. Pas in de slotfase van de race wist hij landgenoot Glenn Coldenhoff voorbij te gaan en stelde de wereldkampioen van 2018 de vierde plaats veilig. Aangezien Gajser als derde finishte en Febvre als vijfde arriveerde, was de vierde plek precies genoeg voor Herlings om toch weer de eerste plaats in de stand in te nemen.

De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) won de Grand Prix van Pietramurata. De negenvoudig wereldkampioen, die na dit seizoen stopt, haalde de meeste punten dankzij zijn derde plaats in de eerste manche en de overwinning in de tweede. De eerstvolgende race is zondag de Grote Prijs van Garda, wederom verreden op het parcours van Pietramurata.