Stadionverbod voor 12 supporters van Willem II na misdragingen

1 november 2021 om 18:14 • Aangepast 2 november 2021 om 18:01
nl
Willem II heeft aan twaalf supporters een stadionverbod opgelegd. De fans van de Tilburgse club misdroegen zich rondom verschillende wedstrijden. Mogelijk volgen nog meer stadionverboden.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van ANP
Geschreven door

"Tot verbazing en verdriet nemen wij waar dat met name rondom de uitwedstrijden tegen RKC Waalwijk, FC Twente en FC Utrecht een kleine minderheid enkel uit lijkt te zijn op het aanbrengen van vernielingen en het zoeken van verbale en fysieke confrontaties met andere supporters, veiligheidsmedewerkers en vrijwilligers van zowel Willem II als de te bezoeken clubs", aldus Willem II in een verklaring.

Niet meer naar uitwedstrijden
"Het wangedrag van enkele tientallen personen heeft ertoe geleid dat voor supporters met goede bedoelingen de lol op deze manier er vanaf gaat", zo schrijft de club. Volgens Willem II overwegen supporters om uitwedstrijden voorlopig niet te bezoeken. En zijn er beveiligers en vrijwilligers die met hun werk zijn gestopt, omdat ze geïntimideerd of belaagd zijn. "Het groeiende gevoel van onveiligheid is een zeer kwalijke zaak."

Willem II is niet de enige club waar het de laatste tijd misgaat met fans. NEC legde een groep van ruim vijftig mensen een stadionverbod op na de rellen na de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Ook in en rondom veel andere stadions waren de voorbije tijd incidenten.

Willem II roept de supporters op zich voortaan fatsoenlijk te gedragen. "Het bijwonen van wedstrijden en samen steunen van de club moet voor iedereen die Willem II een warm hart toedraagt een plezierige belevenis zijn."

LEES OOK: Depla wil actie tegen hooligans: 'Sommige supporters zijn net valse honden'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.