Weer problemen in verkeerstoren Eindhoven Airport, kans op vertragingen

2 november 2021 om 09:16 • Aangepast 3 november 2021 om 08:39
nl
Eindhoven Airport had dinsdagochtend opnieuw te maken met technische problemen in de verkeerstoren. Het vliegveld bleef geopend maar het zorgde wel voor enkele vertragingen. Afgelopen zondag waren er ook problemen in de verkeerstoren, wat tot flinke vertragingen leidde.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Dinsdagochtend was er een communicatiestoring. Waar het probleem precies zat, werd onderzocht. "In de verkeerstoren is geen radarbeeld te zien van vooral inkomend verkeer", vertelde majoor Gilbert Stout van de Koninklijke Luchtmacht. "Andere verkeerstorens ondersteunen ons met informatie." Daarom kon er gewoon gevlogen worden.

Verder uit elkaar landen
"We laten binnenkomende vluchten wat verder uit elkaar landen. Dit doen we uit voorzorg", benadrukte Stout. Vooralsnog ging het om een klein aantal vertragingen. Bovendien zijn er geen gevolgen voor vliegtuigen van defensie op de naastgelegen vliegbasis. "Daar stonden geen vluchten gepland. Ook kunnen wij eventueel uitwijken naar andere bases." Stout verwachtte dat de problemen dinsdag nog opgelost zijn. Dat bleek inderdaad begin van de middag het geval.

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport was zondagochtend verstoord door technische problemen bij de lokale verkeerstoren. Hoe de problemen die dag ontstonden, is niet bekendgemaakt.

Passagiers op de vlucht van Ibiza naar Eindhoven, die zondag ook last hadden van de technische malheur in Eindhoven, kregen van hun piloot te horen dat de problemen veroorzaakt zouden zijn doordat de computer in de verkeerstoren op hol sloeg na het ingaan van de wintertijd. Volgens Stout klopt dit niet.

LEES OOK: Vliegverkeer op Eindhoven Airport weer hervat na problemen in verkeerstoren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!