'Jordy en ik zijn yin en yang, we houden gewoon van elkaar!’

5 november 2021 om 14:17 • Aangepast 8 november 2021 om 08:43
nl
Je hebt het idee dat je ze heel goed kent en dat is ook wel zo. Want in hun radioprogramma Graat & de Laat op zaterdagmiddag komen we niet alleen meer te weten over de luisteraars, maar ook over het presentatieduo Jordy Graat (33) en Christel de Laat (55) zelf. Toch blijven er genoeg vragen over. Hoe verklaren ze de onderlinge chemie? Hoe zit het met hun liefdesleven en waar dromen ze over?
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Christel uit Schijndel heeft de lach aan haar kont hangen. Niet alleen op de radio, maar ook voor de camera, in het theater, overal. Sinds een aantal jaren maakt ze op zaterdag samen met de Veldhovense Jordy het radio lunchprogramma ‘Graat & de Laat’: “Ze vonden ons wel een mooie combinatie bij de omroep”.

Het knettert van de chemie
Het knettert op de zaterdagmiddagen van de chemie en de lol in de radiostudio. Christel: “Jordy en ik zijn gewoon yin en yang, zo goed klopt het. Hij is jong, ik ben oud, ik ben een vrouw, hij een man, hij is een radioman, ik een tv- en theatervrouw, hij houdt bepaalde dingen voor zich, ik gooi alles eruit. Daarbij: Jordy is zo’n lief en goed menneke. We houden gewoon van elkaar!”

De fans van Christel weten dat ze afgelopen zomer ziek is geweest, flink ziek. Ze heeft baarmoederkanker gehad, moest worden geopereerd maar is, gelukkig, weer beter. Het heeft haar veranderd.

Jordy en Christel: vier handen op 'n buik!
Jordy en Christel: vier handen op 'n buik!

“Alles wordt anders als je zoiets meemaakt, je wordt ruw wakker geschud en moet echt resetten. Weet je, het leven is een roulette. Godzijdank is het balletje bij mij de goede kant op gerold, ik ben een geluksvogel. In één zin gezegd: ik heb geen stip op de horizon meer nodig. Ik zít aan mijn horizon en geniet van wat er is.”

Christel leeft haar droom, zoals ze het heel mooi zegt. Met werk waar ze dol op is, lieve vrienden, haar omroep- en theatercollega’s, en bovenal haar familie, haar gezin. “Die zijn voor mij top prio, mijn alles en meer. Ik ben zo in-tens gelukkig. Met mijn man Cees, mijn zoon Denny die dit jaar is getrouwd, mijn dochter Sanne. Sinds twee jaar ook met kleinzoon Siem, onze oogappel.

"Ik zever wat en Christel haakt daar op in."

Jordy is het honderd procent eens met Christel wat betreft de chemie: “Heel goed gezegd, yin en yang. Het is er gewoon, de klik, ook buiten het werk trouwens. Veel mensen denken dat we allerlei afspraken maken voordat de radio-uitzending begint, maar alles gaat spontaan, er is geen woord vooraf afgesproken. Ik zever wat, Christel haakt daar op in en hup daar gaan we. Echt heel erg fijn. We halen gewoon het beste in elkaar naar boven.”

Lees verder onder de foto

Onze yin en yang
Onze yin en yang

Ooit, toen hij als jonkie zijn stagegesprek had bij Omroep Brabant, was het zijn grote droom om ‘3 Uurkes Vurraf’ te presenteren. En voilà, binnen vijf jaar stond hij er, als presentator van een van de belangrijkste en leukste ‘feestjes’ die de omroep jaarlijks organiseert. Nu, zoveel jaar later, maakt hij radio, produceert hij tv-producties, is hij presentator en een van dé gezichten van de omroep.

Nog genoeg leuke ideeën
“Tja, ik ben er gewoon ingerold. Nou, dat is trouwens niet helemaal waar. Je moet natuurlijk ook zelf willen, dat laten zien. Ik ben heel blij met wat ik nu allemaal doe en heb nog genoeg leuke ideeën voor radio en tv. Dus ik hoop dat ik me nog verder kan ontwikkelen de komende jaren”, vertelt Jordy.

Hij is een bevlogen man, Jordy Graat. Tot voor kort draaide dan ook alles om zijn werk. Veel uren maken, altijd maar doorgaan, altijd ‘ja’ zeggen. Soms zo op ’t randje dat zijn bezorgde vrienden hem bij wijze van spreken uit de studio haalden en mee naar de stad namen: geniet eens wat meer man! Dus probeert hij wat vaker ‘nee’ te zeggen. Niet makkelijk voor een allesdoener.

Eigen gezinnetje
“Mijn familie en vrienden trappen af en toe flink op de rem en dat is precies wat ik nodig heb. Ik ben nu 33 en het zou toch wel heel fijn zijn om over een tijdje mijn eigen gezinnetje te hebben. Ik weet dat ik sommige dingen dan wel anders moet doen, niet meer alles kán doen. Hier ga ik voor!”, vertelt Jordy resoluut.

Graat & de Laat hoor je iedere zaterdag tussen 12.00 - 14.00 uur bij Omroep Brabant. Ze vinden het KEIgezellig als je ze belt: 0909 1230909 of appt: 06-573 282 03.

Stem af op FM-radio: FM 91.9 (Midden), FM 95.8 (Noordoost), FM 91.0 (West) of FM 87.6 (Zuidoost). Of luister via KPN (886) en Ziggo (830). Online luisteren kan ook: via de website en de app, www.omroepbrabant.nl/radio.

LEES OOK: ' De verhalen zitten overal, maar zitten 'm vooral in de kleine dingen' en ' Presentator Koen: : Luisteraars zorgen iedere ochtend voor een feestje'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.