Eerste dag Glow goed verlopen: 'Nooit eerder zoveel complimenten' - Omroep Brabant

Eerste dag Glow goed verlopen: 'Nooit eerder zoveel complimenten'

7 november 2021 om 13:04 • Aangepast 8 november 2021 om 11:20
nl
De eerste dag van het lichtfestival Glow in Eindhoven is goed verlopen. "We zijn bijna dankbaar dat we dit jaar de lichtroute overboord hebben gegooid en nu de lichtshows over vier plekken in de stad hebben verdeeld. Het verliep hierdoor heel gemoedelijk met amper opstoppingen, zoals we die in het verleden hadden", reageert woordvoerder Mariëtte Vetter een dag later.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Vorig jaar kon het populaire lichtfestival vanwege coronamaatregelen niet doorgaan. Glow trekt normaal gesproken zo'n 700.000 bezoekers, in 2019 waren dat er zelfs 770.000. "Ik heb nog geen eerste cijfers, maar mijn indruk is dat er veel bezoekers waren. De bezoekers worden verspreid over het terrein van de Technische Universiteit, Strijp S en T en het voormalige Campina-terrein. Voorheen zorgde drukte voor een lange file op de route", vertelt de woordvoerder

Wachten op privacy instellingen...

Vooraf was de organisatie licht gespannen. "We hebben overal rekening mee gehouden, maar het is de eerste keer met vier locaties, toegangscontroles en afzettingen met hekken. Je weet nooit helemaal zeker wat je kunt verwachten", vertelt woordvoerder Mariëtte toch wat opgelucht. Ook de productieleider van Glow is opgetogen. "Nooit eerder kregen we zoveel complimenten van bezoekers. Ook onze verkeersregelaars en andere medewerkers kregen bedankjes. Nooit eerder was er zo'n positieve sfeer."

"Er zijn geen incidenten gemeld of knelpunten die de komende dagen anders moeten", gaat de Glow-woordvoerder verder. "Bezoekers deden ook niet moeilijk over het checken van hun QR-code. Vooraf waren we wat bang dat de afzettingen de festivalplekken een opgesloten gevoel zouden geven, maar dat was gelukkig niet zo. De hekken komen tot je heup, waardoor het karakter openblijft en toeschouwers ook buiten de hekken genoeg meekrijgen van het lichtspektakel."

Wachten op privacy instellingen...

De organisatie kan nog niet aangeven welke van de vier plekken het populairst is. "We zagen wel dat de projectie op de Paterskerk weer veel kijkers trok. Als dat tot opstoppingen leidde dan werd er door ons ingegrepen om de doorstroom weer op gang te brengen. Wij vonden het zelf wel grappig om te zien dat er liefhebbers bleven wachten op lichtshows bij de Catharinakerk en de Blob. Die zaten in het verleden in de route maar nu dus niet meer, maar blijkbaar verdiept niet iedereen zich vooraf in de plattegrond van Glow 2021."

Glow is nog tot en met zaterdag 13 november gratis te bezoeken.

LEES OOK: Glow gaat door maar wel met toegangshek en coronacheck

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.