Aanslagen op Poolse supermarkten: OM is klaar met het onderzoek

8 november 2021 om 15:50 • Aangepast 9 november 2021 om 15:42
nl
Justitie heeft het onderzoek naar de aanslagen op Poolse supermarkten in Tilburg, Heeswijk-Dinther, Beverwijk en Aalsmeer afgerond. Dat meldt de officier van justitie maandag tijdens een nieuwe voorbereidende zitting tegen Serginio S. Justitie denkt dat de 26-jarige man uit Amsterdam een coördinerende rol vervulde.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Serginio S. was maandag zelf niet aanwezig tijdens de korte zitting. Hij maakt volgens het OM deel uit van een groep van zes mannen die bij de serie aanslagen betrokken zou zijn geweest.

De groep zou in wisselende samenstelling hebben geopereerd. S. zou in contact hebben gestaan met zowel uitvoerders als chauffeurs. Hij heeft eerder alle betrokkenheid ontkend.

Vier van de zes mannen zitten vast
Justitie linkt de zes verdachten aan vijf ontploffingen bij vier Poolse supermarkten. De aanslagen waren in december vorig jaar en januari dit jaar, waaronder twee keer bij dezelfde supermarkt in Beverwijk.

Vier van de zes mannen zitten vast. De vijfde vertrok naar het buitenland toen zijn voorarrest werd opgeheven en de zesde is eerder onder voorwaarden vrijgelaten.

Bekentenis Hyron A.
Een van de mannen die vastzit, de 20-jarige Hyron A. uit Amsterdam, heeft toegegeven dat hij explosieven heeft geplaatst bij aanslagen op Poolse supermarkten in Tilburg, Beverwijk en Aalsmeer. Hij zou niets hebben gezegd over zijn opdrachtgevers.

Wanneer de rechtbank de zaak tegen de zes mannen inhoudelijk behandelt, is nog niet bekend. Wel wil de rechtbank vaart in de zaak houden. De strafzaak tegen S. gaat eind januari verder.

LEES OOK:

Man (20) bekent bommen bij Poolse supermarkten te hebben gelegd

Aanslagen op Poolse supermarkten voor de eigenaren nog steeds een raadsel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.