Efteling buigt voor kritiek Hugo De Jonge: voortaan toch coronacontroles

9 november 2021 om 14:36 • Aangepast 18 november 2021 om 14:25
nl
De Efteling gaat toch extra coronacontroles uitvoeren binnen het attractiepark. Bij de 4D-bioscoop Fabula, het Efteling Museum en bij de theatervoorstelling Raveleijn moeten bezoekers vanaf vrijdag hun coronatoegangsbewijs laten zien. Ook bij de terrassen en horeca-uitgiftpunten wordt voortaan een QR-code gevraagd.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Dat laat burgemeester Hanne van Aart van de gemeente Loon op Zand dinsdag weten in een verklaring.

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge trok maandag aan de bel, omdat de Efteling tot nu toe niet om een coronatoegangsbewijs vroeg en je dus zonder check naar binnen kon bij het theater, het museum en de bioscoop. Ook meerdere terrassen waren gewoon toegankelijk.

"Dat lijkt me heel merkwaardig, omdat bij al die toepassingen nou juist wél dat coronatoegangsbewijs nodig is", zei hij.

'Voortaan gaan we dat onderscheid wel maken'
"Vergelijkingen tussen de Efteling enerzijds en kermissen, zelfstandige theaters, musea en bioscopen anderzijds gingen naar wij meenden mank. Kennelijk zagen we dit verkeerd en dienen we meer onderscheid te maken naar aard en verschijningsvorm van de diverse attractie. Elk van hen kan dan met een ander maatregelpakket van doen krijgen. Daarom gaan we dat onderscheid voortaan wel maken", aldus de burgemeester.

LEES OOK: Hugo de Jonge: Efteling overtreedt regels en moet ook QR-code scannen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.