Liveblog

112-nieuws: man dreigt flat in brand te steken in Eindhoven

11 november 2021 om 06:07 • Aangepast 12 november 2021 om 10:33
nl
In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Automobilist overleden na botsing met vrachtwagen in Odiliapeel.
  • Man uit Uden rijdt 46 kilometer per uur te hard.
  • Man opgepakt voor gewapende overvallen in Nuenen en Eindhoven.

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.07

Man dreigt flat in brand te steken in Eindhoven, politie valt binnen

Een man dreigde donderdagavond zijn appartement in brand te steken aan de Generaal van Nijnattenstraat in Eindhoven. Meerdere appartementen van het flatgebouw werden uit voorzorg ontruimd. Agenten met schilden zijn de woning binnengevallen. Zij wisten de man te overmeesteren en aan te houden.

Ook de Dienst Speciale Interventies (DSI) kwam naar het complex. De politie wilde daar vanwege de ernst van de situatie niet op wachten, meldt een ooggetuige.

Volgens omwonenden veroorzaakt de man vaker overlast in en om zijn woning.

20.52

Automobilist overleden na botsing met vrachtwagen in Odiliapeel

Een 34-jarige automobilist is donderdagavond overleden na een botsing met een vrachtwagen in Odiliapeel. Dat bevestigt de politie. Het ongeval gebeurde rond halfnegen op de Middenpeelweg (N277). De auto kwam na de botsing tegen een boom tot stilstand.

De vrachtwagenchauffeur is volgens een ooggetuige nagekeken in een ambulance. Een woordvoerder van de politie kon dit niet bevestigen. De vrachtwagen raakte na het ongeval een boom en kwam in een ondiepe sloot tot stilstand. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

(foto: Kevin Kanters/SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: Kevin Kanters/SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: Kevin Kanters/SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: Kevin Kanters/SQ Vision Mediaprodukties).
20.30

Vrachtwagenchauffeur aan de kant gezet bij Moerdijk

De politie heeft afgelopen nacht een 25-jarige chauffeur uit Wezep aan de kant gezet. Dat gebeurde op de A16 bij Moerdijk. De chauffeur kon zijn vergunning niet tonen. Ook had hij zich een flink aantal keren niet aan de verplichte rij- en rusttijden gehouden.

Wachten op privacy instellingen...
18.45

Man (19) uit Uden rijdt 46 kilometer per uur te hard

Een 19-jarige man uit Uden reed donderdagmiddag 46 kilometer per uur te snel. Dat deed hij in een 30km/h-zone in het dorp Zeeland. Dat meldt de politie Oost-Brabant. Een onopvallende motorrijder van de politie hield de man staande en maakte een proces-verbaal op. Hij krijgt een strafpunt op zijn rijbewijs.

16.29

Man opgepakt voor gewapende overvallen in Nuenen en Eindhoven

De politie heeft donderdag opnieuw een verdachte opgepakt voor twee gewapende overvallen die zaterdagavond plaatsvonden. Het gaat om een 36-jarige man uit Eindhoven.

Zaterdagavond rond kwart voor acht werd een bezorgster van een restaurant in Eindhoven beroofd. Dat gebeurde aan de Goudvinkhof in Nuenen. Rond tien uur werd een bezorger van een restaurant in Nuenen beroofd. Dat gebeurde in dezelfde straat.

Daarnaast werd donderdag ook nog een 31-jarige vrouw uit Nuenen gehoord als verdachte in deze zaak. Ook zit een man die zaterdag al werd opgepakt nog altijd vast.

15.39

Zevende aanhouding voor overval in Duizel

De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden voor een woningoverval in Duizel. Een 19-jarige man uit België werd woensdagavond rond negen uur tijdens een controle bij de grens aangehouden in Bergeijk.

In totaal zijn er nu zeven verdachten aangehouden voor de overval in september vorig jaar. De overval was op 22 september in een huis aan de Dukersvoort in Duizel. Vier in het zwartgeklede mannen overvielen een vrouw en maakten een geldbedrag en enkele waardevolle spullen buit en gingen ervandoor.

LEES OOK: Weer aanhouding voor woningoverval in Duizel, in totaal zes verdachten

15.05

Coffeeshop in Eindhoven negen maanden dicht

Coffeeshop High Times aan de Roostenlaan in Eindhoven is voor negen maanden gesloten op last van de gemeente. Uit een rapportage van de politie is gebleken dat er (niet-gedoogde) drugshandel heeft plaatsgevonden. De zaak hield er een handelsvoorraad softdrugs op na die velen malen groter was dan de maximaal gedoogde hoeveelheid van 500 gram. De aangetroffen hoeveelheid softdrugs was ruim 46 kilo.

De softdrugs zijn elders aangetroffen: in een huis waarvan een directe relatie met de coffeeshop is vastgesteld. De voorraad drugs in de woning wordt aan de coffeeshop toegerekend, omdat die kennelijk voor verkoop in deze coffeeshop was bestemd.

In Eindhoven gedoogt de gemeente een aantal coffeeshops onder strikte voorwaarden. Een van die voorwaarden is hier overtreden, omdat de handelsvoorraad van de coffeeshop veel te groot was. Daarbij mag alle drugs worden meegerekend die in een directe relatie staat tot de coffeeshop - ook als die niet binnen ligt.

14.40

Cel en werkstraf opgelegd na avondklokrellen

De politierechter in Den Bosch heeft twee mannen die in januari betrokken waren bij de avondklokrellen in Eindhoven veroordeeld. Een 32-jarige Nijmegenaar kreeg drie maanden voor het gebruiken van openlijk geweld. Bovendien wacht hem nog eens drie maanden wanneer hij de komende drie jaar weer de fout ingaat.

Een man van 21 uit Eindhoven kreeg 16 dagen jeugdgevangenis wegens openlijk geweld en diefstal uit de Jumbo-vestiging in het NS-complex. Bovendien werd hem een werkstraf van 120 uur opgelegd en komt hij onder toezicht van de Reclassering Nederland. Verder wacht hem een langere celstraf als hij zich opnieuw misdraagt.

In Eindhoven werden 24 januari urenlang vernielingen aangericht en agenten bedreigd. Dit gebeurde tijdens een demonstratie tegen het afkondigen van de avondklok.

14.20

'Gevaarlijke situatie in Heusden voorkomen'

Bij een controle in ongeveer tachtig garageboxen in de gemeente Heusden zijn materialen gevonden voor het opzetten van hennepkwekerijen. "Deze stonden klaar om vervolgens in te bouwen op een zolder, met alle gevaarlijk gevolgen van dien", zo meldt één van de controleurs.

Het spul is in beslag genomen en de ruimten waar de onderdelen zijn aangetroffen zijn meteen gesloten. De gemeente Heusden heeft dit bekend gemaakt. Burgemeester Willemijn van Hees spreekt van een 'geslaagde en zinvolle controle.'

Garageboxen worden wel vaker gebruikt voor de opslag van illegalen zaken, zo bleek al uit zoekacties elders in het land. De eigenaren en huurders van de 'foute' ruimten begrepen en waardeerden de controle, zo laat de gemeente verder nog weten.

Eén van de garageboxen waar wat mis was (foto: gemeente Heusden).
Eén van de garageboxen waar wat mis was (foto: gemeente Heusden).
13.10

Fiets over brug gegooid tijdens straatroof in Dongen

Iets na één uur donderdagmiddag ontving de politie een melding van een overval in Dongen. Hier werd een jongen op fietsbrug 'De Oversteek' beroofd. Zijn fiets werd daarna over de brug gegooid. De twee daders gingen er vandoor op een grijze scooter met een blauw kenteken. Een van de daders had een groene jas aan, de ander een blauwe jas. De politie spreekt met getuigen. Er is niemand gewond geraakt en of er wat buit is gemaakt, is onbekend.

Foto: Jeroen Stuve/ SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jeroen Stuve/ SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jeroen Stuve/ SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jeroen Stuve/ SQ Vision Mediaprodukties
Wachten op privacy instellingen...
13.00

Vijf jaar cel en tbs geëist

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat een man uit Liempde vijf jaar de cel in voor het verkrachten van een vrouw in Boxtel. Dit werd geëist bij de rechtbank in Den Bosch. Ook zou de verdachte tbs moeten krijgen. Het slachtoffer werd thuis misbruikt.

LEES OOK: Vrouw verkracht in haar huis in Boxtel: vijf jaar celstraf en tbs geëist

12.50

Meisje (14) op fiets geschept door politiewagen

Op de Antwerpseweg in Roosendaal is donderdagmiddag rond twaalfuur een 14-jarige fietsster gewond geraakt. Het meisje uit Roosendaal werd geschept door een politiewagen. Het meisje dat op de fiets zat, zou hierbij gewond zijn geraakt en is naar een ziekenhuis gebracht.

De Antwerpseweg werd direct vanaf de kruising van de afrit op de snelweg A58 richting het centrum afgesloten. De politie doet zoals gebruikelijk onderzoek naar de toedracht van het ongeval en kon er verder nog niks kwijt.

De beschadigde voorruit (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
De beschadigde voorruit (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Het kruispunt werd na het ongeluk afgezet (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Het kruispunt werd na het ongeluk afgezet (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
De fiets die werd geraakt (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
De fiets die werd geraakt (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
12.10

Huis op slot na drugsvondst

Burgemeester Derk Alssema heeft besloten een huis aan de Tuinstraat in Rijen voor de duur van twee maanden te sluiten. Op 14 oktober vonden medewerkers van de politie en de gemeente in deze woning, verdeeld over meerdere ruimtes, een professionele hennepkwekerij. Met zijn maatregel wil de burgemeester van Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit dit pand. Omwonenden zijn via een brief op de hoogte gebracht van de maatregel.

Het bewuste pand (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
Het bewuste pand (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
12.00

Hardleerse automobilist aangehouden

Een man is donderdag in Geldrop voor de tweede keer dit jaar aangehouden, omdat hij reed met een ongeldig rijbewijs. Het gaat om een 23-jarige automobilist uit Den Bosch. De man liep tegen de lamp nadat agenten hem meerdere verkeersovertredingen hadden zien plegen met een bestelauto. Dit gebeurde op de snelwegen A2 en A67.

11.40

Meisje op fiets aangereden in Breda

Een meisje is donderdagmorgen op haar fiets aangereden op het kruispunt van de Ruitersboslaan met de Mendelssohnlaan in Breda. Ze raakte hierbij gewond. Een ambulancemedewerker heeft haar onderzocht nadat getuigen eerste hulp hadden geboden. Het slachtoffer hoefde niet naar een ziekenhuis.

Ze was door een scooter aangereden. De bestuurder is doorgereden, maar hij kon volgens de politie enkele minuten later in de buurt worden opgepakt. Het kruispunt was korte tijd afgezet voor de hulpdiensten.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
10.30

Bromfietser die vrouw verwondde, nog spoorloos

De politie is het nog niet gelukt de man op te sporen die 19 oktober in Raamsdonksveer een vrouw van haar fiets reed. De bromfietser reed na het ongeluk door. Hij was vermoedelijk, op het fietspad, een brommer aan het inhalen toen het ongeluk gebeurde. Het slachtoffer wilde juist een fietser passeren. In Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van justitie, politie en Omroep Brabant, wordt maandag een getuigenoproep gedaan. De aanrijding was 's ochtends op de Maasdijk in Raamsdonksveer.

Het slachtoffer, uit Hank, werd met hoofdletsel opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De 55-jarige vrouw ligt in een revalidatiecentrum. Haar herstel gaat nog lang duren, zo meldt de politie.

Opnamen van de reconstructie voor Bureau Brabant (foto: politie).
Opnamen van de reconstructie voor Bureau Brabant (foto: politie).
03.10

Supermarkt vol rook door inbraaksysteem

Politie en brandweer reageerden woensdagnacht op een inbraakalarm bij de Jan Linders supermarkt aan de Helmondseweg in Deurne. Bij aankomst bleek volgens een fotograaf, die ter plekke was, de zijdeur van de winkel ontzet. Het pand stond iets na drie uur vol met rook door het inbraaksysteem.

Toen de brandweer de winkel had geventileerd, kon de politie naar binnen voor controle. Inbrekers werden niet meer gevonden. Of er iets is buitgemaakt bij de inbraak is niet duidelijk.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
00.00

Benedenverdieping van huis door brand verwoest

In een huis aan de Hendrik Berlagestraat in Breda woedde woensdagavond rond tien uur een korte, maar hevige brand. De benedenverdieping van het huis is volledig uitgebrand.

De brandweer was volgens een fotograaf, die ter plekke was, snel bij het huis om het vuur te bestrijden. Even verderop moest de brandweer namelijk vlak voor deze brand in actie komen voor een buitenbrand. De oorzaak van de brand in het huis is niet duidelijk.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!