Liveblog

112-nieuws: man uit Best aangehouden, elfde verdachte in drugsonderzoek

12 november 2021 om 06:30 • Aangepast 22 november 2021 om 14:28
nl
In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Elfde verdachte in drugsonderzoek opgepakt
  • Extra politie bij TOP Oss, angst voor vernielingen
  • Leerling (16) slaat docent in gezicht nadat mes wordt afgepakt.

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.16

Extra politie bij TOP Oss, angst voor vernielingen

De politie is vrijdagavond in groten getale aanwezig bij het stadion van TOP Oss. Peter Bijvelds, directeur van de club, zegt tegen het Brabants Dagblad dat de politie aanwijzingen heeft gekregen dat supporters zwaar vuurwerk mee wilden nemen.

De burgemeester van de gemeente Oss, Wobine Buijs, heeft besloten om het gebied rond het stadion aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. "Dit omdat er bij de politie signalen zijn binnengekomen dat tijdens de voetbalwedstrijd TOP Oss – Helmond Sport acties worden voorbereid gericht tegen de politie, de voetbalclub TOP Oss en de coronamaatregelen van de overheid door supporters van TOP Oss", zo valt te lezen in het besluit op de gemeentesite.

Wachten op privacy instellingen...
Politie grijpt in bij TOP Oss (Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties)
Politie grijpt in bij TOP Oss (Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties)
Politie grijpt in bij TOP Oss (Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties)
Politie grijpt in bij TOP Oss (Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties)
19.06

Bestuurders met drugs en alcohol op de snelweg bij Breda

De poltie heeft afgelopen nacht een controle gehouden op alcohol en drugs. Dit gebeurde in het centrum van Breda, op de A27 en A16. Twee bestuurders reden onder invloed van alcohol en twee anderen onder invloed van drugs. Dat meldt de verkeerspolitie Zeeland West-Brabant.

"Eén bestuurder die met drugs op reed, hield niet zo van naalden. Hij viel bij het bloedprikken flauw en kotste vervolgens de vuilniszak vol", schrijft de politie.

16.00

Man uit Best aangehouden, elfde verdachte in groot drugsonderzoek

Een 28-jarige man uit Best is vrijdag aangehouden in een groot onderzoek naar een drugsbende in Brabant. Eerder deze week werden bij meerdere invallen al tien verdachten aangehouden, onder meer de 32-jarige hoofdverdachte. Hij werd aangehouden op een woonwagenkamp in Bergeijk.

De man uit Best is de elfde verdachte in deze zaak. Bij de actie dinsdag had hij zich verstopt. Zijn ‘nog warme bed’ zette de politie op het spoor van de verdachte. In zijn huis werden xtc-pillen en een jammer (stoorzender) gevonden. De inwoner van Best wordt maandag voorgeleid.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
15.27

Deur gemeentehuis in Boxtel beklad

De deur van het gemeentehuis in Boxtel is beklad door onbekenden. Op de deur is in het wit: 'NL gaat boem' gekalkt.

Volgens onze correspondent zou er ook een bekladde auto langs het gemeentehuis hebben gestaan. Een man zou vervolgens op het raam van het gemeentehuis hebben geklopt. Daarna zou hij gevraagd hebben of het gemeentehuis al gesloten was. Een medewerker zou dit hebben bevestigd. Op het moment dat de man wegreed is de bekladding ontdekt, zo meldt een ooggetuige.

Foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision Mediaprodukties.
13.53

Gestolen sieraden gevonden in auto Roosendaal

De politie in Roosendaal heeft bij een ‘verdachte situatie’ in een auto sieraden gevonden die vermoedelijk gestolen zijn. Via Facebook roept de politie mensen op om zich te melden als ze sieraden op de foto herkennen. “Er zijn aanhoudingen verricht en er loopt nu een onderzoek, maar wij hebben uw hulp nodig in de vorm van aangiftes”, laat de politie weten.

Mensen die de sieraden herkennen, kunnen zich melden via 0900-8844.

Foto: politie Roosendaal.
Foto: politie Roosendaal.
12.47

Auto slaat over de kop in Alphen

Een auto is vrijdag rond het middaguur over de kop geslagen op de Boshoven in Alphen. De chauffeur was de macht over het stuur verloren. Brandweer, politie en ambulance kwamen op het ongeval af. De bestuurder is door ambulancepersoneel nagekeken. Hij hoefde niet naar een ziekenhuis te worden gebracht. De weg werd deels afgesloten voor het verkeer.

12.11

Vrachtwagenchauffeur rijdt van dijk en belandt op zijn kant

Een vrachtwagen is vrijdagochtend van de Oude Heijningsedijk in Heijningen gereden en op z'n kant terechtgekomen. De vrachtwagen zou zijn gevuld met mest. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagen wordt leeggepompt en daarna weggehaald. De Oude Heijningsedijk is nog afgesloten.

Vrachtwagen rijdt van dijk en belandt op z'n kant (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Vrachtwagen rijdt van dijk en belandt op z'n kant (foto: Christian Traets/SQ Vision).
11.22

Leerling (16) slaat docent in gezicht nadat mes wordt afgepakt

Een zestienjarige jongen uit Steenbergen heeft donderdagochtend op zijn school in Bergen op Zoom een docent in het gezicht geslagen, nadat zijn mes door de leraar was afgepakt. De jongen vernielde ook een ruit van de school en besmeurde de politiecel waarin hij werd opgesloten.

10.07

Gestolen laptop gespot op Marktplaats, dieven in val gelokt

Twee dieven die woensdag in Oss een gestolen laptop wilde verkopen, zijn door de politie opgepakt. De twee hadden de laptop via Marktplaats te koop gezet, vervolgens werd door de eigenaar een afspraak gemaakt om de computer te kopen.

Wat de laptopdieven niet wisten, was dat de politie ook was ingeschakeld. De laptop, die in een schooltas zat, werd op een parkeerplaats bij winkelcentrum Heihoek in de Ruwaard teruggegeven aan de eigenaar. De laptopdieven zijn aangehouden voor het verkopen van gestolen spullen.

Wachten op privacy instellingen...
07.35

Brand in container bij flat Tilburg

In de containerruimte van een flat aan de Paleisring in Tilburg woedde vrijdagochtend brand. De container waarin het vuur woedde, is volledig verwoest. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft de ruimte daarna geventileerd. Vanwege de brand was het centrum vanaf de Spoorlaan een tijdje afgesloten voor het verkeer.

06.47

Kapotte vrachtwagen, oprit Den Bosch-West dicht

De oprit Den Bosch-West van de A59, op de weg van Den Bosch richting het westen, is vrijdagochtend afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen.

22.07

Man dreigt flat in brand te steken in Eindhoven, politie valt binnen

Een man dreigde donderdagavond zijn appartement in brand te steken aan de Generaal van Nijnattenstraat in Eindhoven. Meerdere appartementen van het flatgebouw werden daarop uit voorzorg ontruimd. Agenten met schilden vielen het huis van de man binnen. Zij wisten de man te overmeesteren en aan te houden. Volgens buurtbewoners veroorzaakt de man vaker overlast in en rond zijn huis.

Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties.
20.52

Automobilist overleden na botsing met vrachtwagen in Odiliapeel

Een 34-jarige automobilist is donderdagavond overleden na een botsing in Odiliapeel, waarbij ook een vrachtwagen betrokken was. Het ongeluk gebeurde rond halfnegen op de Middenpeelweg, de N277. De auto kwam na de botsing tegen een boom tot stilstand. De vrachtwagen raakte na de botsing eveneens een boom en eindigde in een ondiepe sloot. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!