Video

Graffitikunstwerk voor verongelukte Anthony, Elvis en Levi: 'Sprakeloos'

15 november 2021 om 21:13 • Aangepast 16 november 2021 om 11:18
nl
Familie en vrienden hebben maandagmiddag een indrukwekkend eerbetoon gemaakt voor Anthony, Elvis en Levi. De drie jongens kwamen zaterdagnacht om het leven bij een ongeluk in Helmond. Bij de Berenkuil in Eindhoven is een enorm graffitikunstwerk voor de jongens verschenen. "Ze hebben dit verdiend", vertelt Elvis' oom Robby Roos.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Om twaalf uur maandagmiddag is begonnen met de enorme klus. Ook Robby Roos werkte urenlang mee aan het eerbetoon, samen met twee anderen. "Elvis heeft letterlijk voor zijn leven gevochten. Hij zou sprakeloos zijn geweest, als hij dit had kunnen zien", vervolgt zijn oom. "Ook de familie van de andere jongens was helemaal onder de indruk."

"Het waren de vier musketiers."

Robby heeft zijn neef afgebeeld met een enorme beker. "Die is van het Nederlands Kampioenschap skateboarden. Het was een stille jongen, maar hij was heel actief met sporten." Hij is afgebeeld met een shirt met daarop de namen van zijn drie vrienden. Ook de naam van Kane, die nu nog in het ziekenhuis ligt. "We wilden hen allemaal noemen. Het waren de vier musketiers in een auto."

De auto met daarin de vier jongens van 15 en 16 uit Eindhoven en Nuenen botste zaterdagnacht frontaal op een ambulance in de Heeklaan. Kane overleefde het ongeluk en liet maandag vanuit het ziekenhuis van zich horen. Op een Snapchat-foto is te zien dat hij in een ziekenhuisbed ligt en zijn vuist opheft.

Het dramatische ongeluk maakte veel los. Honderden mensen kwamen zondagmiddag naar plek van het ongeluk om hun steun te betuigen. Hierbij werden bloemen gelegd en er werd vuurwerk afgestoken.

De politie onderzoekt nog hoe de minderjarige jongens aan de auto kwamen. In de buurt van het ongeluk werd een cilinder lachgas gevonden, maar of er een verband is met de aanrijding wordt nog onderzocht.

"Zaterdag zou Elvis jarig zijn."

"Je merkt dat deze tragedie heel erg is gaan leven in Eindhoven. We krijgen ook volop reacties vanuit PSV", vertelt de oom. De jongens waren groot fan van de voetbalclub. "Het medeleven dat we van iedereen krijgen, geeft een heel warm gevoel", vervolgt Roos. "Dat is geweldig om dit zo te voelen." Hij barst even later in tranen uit: "Je moest eens weten wat we allemaal meemaken. Zaterdag zou Elvis jarig zijn. Hij zou zeventien worden", snikt hij.

De Berenkuil is de benaming voor een aantal fietstunneltjes. Die lopen onder het kruispunt van de Eindhovense binnenring en de A270 naar Helmond door en komen in een kuil bij elkaar. Het is daar legaal om graffiti te spuiten.

foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties
foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties
foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties
foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.