Voetbalwedstrijden worden niet uitgesteld om met publiek te kunnen spelen - Omroep Brabant

Voetbalwedstrijden worden niet uitgesteld om met publiek te kunnen spelen

17 november om 13:43 • Aangepast 18 november om 13:31
Tribune zonder supporters een jaar geleden bij PSV - Willem II
Tribune zonder supporters een jaar geleden bij PSV - Willem II
PSV en RKC spelen komend weekend een thuiswedstrijd in een leeg stadion. De KNVB heeft besloten dat er geen wedstrijden uitgesteld worden. Veel clubs, inclusief PSV, wilden dat omdat de regering geen fans in de stadions wil om de coronapandemie in bedwang te houden.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

De afgelopen dagen hebben profclubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen met elkaar gesproken. Het bleek volgens de KNVB vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Ook is het onzeker of er na 4 december wel met publiek kan worden gespeeld.

De clubs hebben gezamenlijk wel een vraag aan Den Haag: "Wij willen graag horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen? Want daar draait het in het betaalde voetbal om."

Reacties

PSV, dat tegen spelen zonder publiek is, noemt het besluit van woensdag om toch verder te gaan in een nieuwsbrief aan de fans 'een bittere pil'. Toon Gerbands wilde liever uitstel, maar kan begrip op brengen voor het besluit om wel te gaan spelen. “We hebben kennisgenomen van de afwegingen en pakken de zaken richting zaterdag weer op. We zijn blij dat er een toezegging gedaan is over een compensatieregeling voor alle betaald voetbalclubs en hopen over drie weken weer met ons publiek te kunnen spelen."

Mattijs Manders, directeur van NAC met 12.000 seizoenkaarthouders, betreurt het dat er nu in lege stadions gespeeld moet gaan worden. In zijn ogen hebben de clubs hun zaakjes goed op orde. "Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de NAC-supporters zo snel mogelijk weer veilig naar het stadion kunnen, tot die tijd proberen we te organiseren dat de wedstrijden van NAC live te zien zijn. Uiteraard zijn we hier afhankelijk van meerdere partijen.”

RKC laat in een reactie weten het besluit te betreuren. In Waalwijk komt de klap extra hard aan aangezien dit weekend de wedstrijd tegen Ajax op de planning staat. "RKC Waalwijk is allereerst zeer teleurgesteld over deze beslissing en is dan ook van mening dat er weldegelijk voldoende mogelijkheden zijn om deze wedstrijden te verplaatsen naar andere speeldata. Iedere supporter en partner van RKC kijkt al twee jaar uit naar de wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax. Dat uitgerekend dit duel wederom achter gesloten deuren moet worden gespeeld, is dan ook een grote teleurstelling en doet pijn."

Op het programma staan komend weekend, zonder publiek, voor de Brabantse clubs in het betaald voetbal:

  • PSV – Vitesse
  • RKC – Ajax
  • Heerenveen - Willem II
  • NAC – Jong Utrecht
  • FC Den Bosch – Top Oss
  • Helmond Sport – Excelsior
  • VVV – Eindhoven
  • Emmen – Jong PSV
Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...