Liveblog

112-nieuws: lichtgewonde na ongeluk Hulten • kettingbotsing in Odiliapeel

18 november 2021 om 06:33 • Aangepast 19 november 2021 om 10:12
nl
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van RedactieProfielfoto van ANP
Geschreven door
Redactie & ANP

Hoogtepunten:

  • Gewonde bij botsing tussen vrachtwagen en auto in Breda.
  • Zes kangoeroes ontsnapt in 's-Gravenmoer.
  • Auto tegen boom in Liessel, vrouw gewond

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

18.16

Bestuurder lichtgewond na botsing in Hulten

Op de Rijksweg in Hulten zijn donderdag drie auto's op elkaar gebotst. Een bestuurder raakte lichtgewond en werd in de ambulance nagekeken, maar hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis. De auto's zijn afgevoerd. Door het ongeluk ontstond er file op de Rijksweg.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
18.10

Kettingbotsing in Odiliapeel

Op de Grote Baan is donderdag aan het begin van de avond een ongeluk gebeurd tussen vier auto's. Dat gebeurde nadat een bestuurder vanaf de Grote Baan wilde afdraaien naar de Ganzenweg en op een auto botste, meldt onze correspondent. Twee ambulances, de brandweer en politie waren ter plaatse. Twee mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten.

17.26

Politie vindt 15.000 euro cash in huis van 'spoofers'

De politie heeft woensdagavond in Eindhoven een bestuurder van een auto en een bijrijder aangehouden. Ze worden verdacht van heling. Tijdens een controle op de Tarwelaan zagen agenten op de achterbank van de auto allerlei dure cosmetica en een nieuwe Apple MacBook pro liggen. Bij het fouilleren vonden agenten in de onderbroek van een van de verdachten ook nog eens een mobieltje en ruim 1200 euro contant geld. Ook lag er een bankpas in de auto die was buitgemaakt door spoofing. Na onderzoek bleek dat de bijrijder met verschillende bankpassen Apple-producten had gekocht.

Agenten zijn na onderzoek ook een huis in de Woenselse Heide gaan onderzoeken. Daar vonden ze dure spullen en nog een Aplle MacBook pro, nog nieuw in de verpakking. Met een speurhond vond de politie ook nog eens 15.000 euro contant geld en meerdere bankpassen die met spoofing waren buitgemaakt.

In het huis is een vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van heling en witwassen.

17.10

Man maakte 19.000 euro buit door bankpasfraude

Een 22-jarige man is aangehouden omdat hij verdachte is in een groot onderzoek naar bankpasfraude. Het slachtoffer waren en man en vrouw uit Valkenswaard. Zij werden gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedeweker en zei dat iemand geld van hun rekening probeerde te halen. Vervolgens haalde een 'bankmedewerker' de pinpas van het stel op. Diegene pinde er 19.000 euro mee. Na een grootschalig onderzoek is de 22-jarige man opgepakt. Hij wordt verdacht van oplichting en diefstal.

Wachten op privacy instellingen...
15.58

Politie vindt 3,5 kilo illegaal vuurwerk in huis in Ossendrecht

De politie heeft 3,5 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen in een huis in Ossendrecht. Het ging om onder meer cobra's.

Foto: Politie.
Foto: Politie.
15.15

Aanrijding op A50 bij Veghel

Wachten op privacy instellingen...
15.10

Bouwkeet uitgebrand aan de Kellesteeg in Roosendaal

Aan de Kellesteeg in Roosendaal is rond twee uur een bouwkeet door brand verwoest. Bij de brand kwam veel rook vrij. De rookpluim trok in de richting van industrieterrein Borchwerf. Brandweerlui hadden het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
14.45

Auto tegen boom in Liessel, vrouw gewond

Op de Snoertsebaan in Liessel zijn rond twee uur twee auto's tegen elkaar gebotst. Een van de auto's raakte van de weg en botste tegen een boom. De bestuurster raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de andere auto is door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
13.35

Brand tijdens klussen aan motor in schuurtje

In een schuurtje in de Leonard Donkerslaan in Nuenen is rond het middaguur brand uitgebroken. De brand begon bij een motor waar in de ochtenduren nog aan gesleuteld was. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade in het schuurtje is groot.

Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision.
12.45

Gewonde bij botsing tussen vrachtwagen en auto in Breda

Bij een botsing op de Westerhagelaan in Breda tussen een auto en een vrachtwagen is iemand gewond geraakt. Het slachtoffer zat in de auto en raakte door de botsing bekneld. De brandweer bevrijdde de bestuurder uit de auto.

De auto en een vrachtwagen van een gemeente Breda botsten tegen elkaar op de kruising van de Westerhagelaan en de Hambroeklaan.

Het is niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De bestuurder van de vrachtwagen kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
11.10

Inbreker fietst rond met gestolen kettingzaag

Een 46-jarige man is woensdagnacht rond drie uur aangehouden in Roosendaal. De man reed op een fiets en had een kettingzaag bij zich. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto aan de Waterstraat. Bij het zien van de politie ging de man ervandoor, maar kon snel worden aangehouden. De kettingzaag was gestolen uit de auto. De verdachte zit nog vast.

10.55

Zes wallaby's ontsnapt uit voortuin in ’s-Gravenmoer

In de Hoofdstraat in ’s-Gravenmoer zijn uit een voortuin zes wallaby's ontsnapt. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Volgens een omstander ging er een poging tot inbraak aan vooraf.

Brandweer en omwonenden zijn bezig met het vangen van de dieren. Het is onbekend hoeveel wallaby's er al zijn gevangen.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
07.30

Insluiper in Sint-Michielsgestel

Rond middernacht werd aan de Cypressenlaan in Sint-Michielsgestel een man betrapt die volgens de wijkagent daar in een schuurtje aan het snuffelen was. De man was waarschijnlijk onder invloed. Hij ging er uiteindelijk te voet vandoor en liet een kinderfiets achter. Uitgezocht wordt nog waar dit fietsje thuishoort. De wijkagent waarschuwt iedereen de poort naar de tuin af te sluiten.

Een kwartier later kwam er volgens de wijkagent een melding van geluidsoverlast. Een bekende van de politie kwam er toen hij bijna thuis was achter dat hij geen huissleutel op zak had. Hij zette het op een schreeuwen en zorgde zo voor de nodige overlast. De man was vermoedelijk onder invloed van GHB en alcohol. Gelukkig voor hem kregen agenten zijn deur snel open. De man kreeg het advies snel zijn bed op te zoeken.

Wachten op privacy instellingen...
06.30

Auto in Roosendaal uitgebrand

Op de Willem Dreesweg in Roosendaal is vanochtend vroeg een auto volledig uitgebrand. De brand werd rond kwart voor vijf gemeld. Bij aankomst van de brandweer stond de auto bij een bushalte, ter hoogte van de Damastberg, al volledig brand. De oorzaak van de brand is niet bekend. Dit wordt door de politie onderzocht.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
06.00

Rook en brandlucht in serverruimte van zorgcentrum in Oirschot

Alarm vanochtend heel vroeg in Zorgcentrum Sint Joris aan de Sint Jorisstraat in Oirschot. Rond halfvijf constateerden medewerkers een brandlucht. Ook was er volgens een fotograaf, die ter plekke was, sprake van rookontwikkeling.

De brandweer die naar het zorgcentrum kwam, stelde vast dat de rook en brandlucht werden veroorzaakt door apparatuur in de serverruimte. Na een klein uur was de boel onder controle. Uit voorzorg kwamen een ambulance en de politie naar Oirschot, evacuatie van bewoners was echter niet nodig. Ook raakte niemand gewond.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!