Liveblog

112-nieuws: ongeluk op A58, weg uren dicht • auto op z'n kant

19 november 2021 om 06:00 • Aangepast 29 november 2021 om 14:03
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten.

De hoofdpunten:

  • Auto op zijn kop in weiland in Bergeijk.
  • Illegaal vuurwerk gevonden in huis bij 16-jarige jongen.
  • Fietser gewond na botsing met auto in De Moer.
  • Gestolen Range Rover en Jaguar in container Heesch.

Liveblog

22.06

Brandweer demonteert overkapping om vuur te doven in Best

De brandweer is rond tien voor negen vrijdagavond uitgerukt voor een brand aan de Hinkelbrits in Best. De overkapping van een huis had vlam gevat. Het ging om de overkapping aan de achterkant van het huis. Om er zeker te zijn dat het vuur gedoofd was demonteerde brandweerlieden een deel van de overkapping. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
17.55

Ongeluk op A58 bij Moergestel, weg was uren dicht

Op de A58 bij Moergestel is vrijdag in de avondspits een ongeluk gebeurd. De weg was daardoor tussen knooppunt De Baars en Oirschot in de richting van Eindhoven urenlang dicht. Het verkeer kon omrijden via de A65 en A2.

Wachten op privacy instellingen...
17.16

Auto op z'n kant bij ongeluk op A58

Bij een ongeval op de A58 bij Breda is een auto op zijn kant terecht gekomen na een botsing met een andere auto. Eén iemand raakte gewond. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor vier tussen knooppunt Galder en afslag Ulvenhout. Eén rijstrook was korte tijd afgesloten.

16.43

Oudere man zwaargewond na aanrijding in Asten

Een oudere man is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt na een aanrijding op de Floralaan in Asten. De fietser kwam ten val na een aanrijding met een auto op de rotonde. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te verlenen. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

16.26

Man (24) van fiets getrapt en beroofd

Een 24-jarige man is donderdagavond op de Spoordijk in Berkel-Enschot van zijn fiets getrapt en beroofd door twee mannen. Het slachtoffer raakte volgens de politie niet gewond. De politie heeft een signalement van de twee daders verspreid.

14.30

Man (61) geeft brandweerman een kopstoot en enkele klappen

Een 61-jarige man uit Klundert is donderdagavond rond kwart voor zeven aangehouden nadat hij een brandweerman een kopstoot en enkele klappen had gegeven. Ook beledigde hij agenten en vernielde de achterbank van een politieauto.

Brandweer en politie waren opgeroepen voor een keukenbrand bij de woning aan het Von Kropffplein. Toen de hulpdiensten bij de brand kwamen werden zij gehinderd door de bewoner. De, volgens politie dronken, bewoner gaf een brandweerman een kopstoot en enkele klappen.

Vier brandweerlieden moesten de bewoner tegenhouden. De politie hield de man aan. Op weg naar het politiebureau vernielde de man de achterbank van de auto. Het vuur is door de brandweer geblust.

12.40

Syriër met auto vol zwemvesten vast voor mogelijke mensensmokkel

Een 25-jarige Syriër is aangehouden door de Koninklijke Marechaussee op verdenking van betrokkenheid bij mensensmokkel. De man, die in Duitsland woont, werd in de nacht van donderdagnacht gecontroleerd door de politie bij Ulvenhout. In zijn auto werden een grote hoeveelheid zwemvesten, een opblaasbare boot en buitenboordmotor aangetroffen, waarna de marechaussee erbij werd gehaald.

De man bleek onderweg naar Frankrijk, om daar de boot en toebehoren af te leveren. De marechaussee vermoedt dat er sprake was van de voorbereiding van een mensensmokkeltransport, mogelijk via het Kanaal naar Engeland, en doet verder onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
12.00

Stanklucht in Sint Willebrord, vermoedelijk mestlucht

De brandweer heeft vrijdagochtend metingen verricht in de Lugtenburg in Sint Willebrord. Uit de omgeving waren meldingen van een 'vreemde lucht' binnengekomen. De brandweer onderzocht onder meer een rioolput. Mogelijk gaat het om een sterke mestlucht.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
11.50

Fietser gewond na botsing met auto in De Moer

In de Middelstraat in De Moer is een fietser gewond geraakt na een botsing met een auto. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
11.20

Vrouw uit Halsteren aangehouden voor bedreiging van een stel uit Goes

Een 41-jarige vrouw uit Halsteren is donderdag rond zes uur aangehouden op de Scheldestraat in Vlissingen. Ze wordt verdacht van bedreiging. Bij de politie was een melding binnengekomen dat een 27-jarige man uit Goes samen met zijn vriendin werd aangevallen door twee mannen en een vrouw.

Het slachtoffer stond met zijn vriendin op straat toen hij werd aangevallen. De vrouw vroeg om geld en dreigde met een ‘taser’. Hierop zijn de man uit Goes en zijn vriendin hard weggelopen.

Het trio is vervolgens naar een appartement in de omgeving gegaan. Daar is de vrouw aangehouden. De ‘taser’ bleek een gasaansteker te zijn. In het appartement was nog een verwarde man aanwezig die met een mes dreigde. Hij wist ervandoor te gaan en is later aangehouden in de trein naar Rotterdam. In een van de kamers lag ook een verdacht pakketje, maar dat bleek loos alarm.

10.45

Man (28) uit Sint Willebrord rijdt op gestolen brommer met vals kentekenplaatje

Een man (28) uit Sint Willebrord is donderdagavond aangehouden op de Rijksweg-Noord bij Zegge. Hij word verdacht van heling. Hij werd door de politie aan de kant van de weg gezet omdat hij te hard reed op zijn brommer. Uit onderzoek bleek dat de brommer was gestolen en het kentekenplaatje vals was.

09.40

Nep-merkkleding onderschept, verdachte aangehouden

In Geertruidenberg zijn donderdag ruim 120 stuks nep-merkkleding in beslag genomen. Er is een verdachte aangehouden. Het onderzoek wordt opgepakt door de recherche.

Wachten op privacy instellingen...
09.15

Auto moet uitwijken en belandt op zijn kop in een weiland

Op de Bredasedijk in Bergeijk is een bestuurder met zijn auto van de weg geraakt. De automobilist moest uitwijken en verloor de controle over het stuur. De auto kwam op zijn kop in een weiland terecht. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
08.45

200 stuks illegaal vuurwerk gevonden in huis bij 16-jarige jongen

In een huis van een 16-jarige jongen uit Rijen is donderdag een partij illegaal vuurwerk gevonden. Het gaat om tweehonderd stuks illegaal vuurwerk. Een agent zag de jongen samen met een vriendje in de Schorsstraat in Rijen. het duo gedroeg zich vreemd. Bij controle bleek dat de jongens hun illegaal vuurwerk hadden weggegooid. In het huis van de 16-jarige jongen werd de partij vuurwerk gevonden. Het vuurwerk is in beslag genomen en de jongen kreeg een proces-verbaal.

Foto: Politie
Foto: Politie
Foto: Politie
Foto: Politie
08.30

Gestolen Range Rover en Jaguar gevonden in container Heesch

Na een tip van een oplettende burger kwam de politie op het spoor van twee gestolen auto's. De auto's werden in het donker naar een container op een afgelegen terrein in Heesch gereden. Agenten openden met een slijptol de container en vonden een Range Rover en een Jaguar.

Wachten op privacy instellingen...
18.16

Bestuurder lichtgewond na botsing in Hulten

Op de Rijksweg in Hulten zijn donderdag drie auto's op elkaar gebotst. Een bestuurder raakte lichtgewond. Die werd in de ambulance nagekeken, maar hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis. De auto's zijn afgevoerd. Door het ongeluk ontstond er file op de rijksweg.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
18.10

Kettingbotsing in Odiliapeel

Op de Grote Baan in Odiliapeel gebeurde donderdag aan het begin van de avond een ongeluk waarbij vier auto's betrokken waren. De kettingbotsing ontstond nadat een bestuurder op de Grote Baan wilde afdraaien naar de Ganzenweg en die een andere auto raakte, meldt onze correspondent. Twee ambulances, de brandweer en politie werden na de botsing opgeroepen. Twee mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De weg werd na het ongeluk enige tijd afgesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!