Basisschool nog altijd dicht na corona-uitbraak: ruim 70 kinderen besmet - Omroep Brabant

Basisschool nog altijd dicht na corona-uitbraak: ruim 70 kinderen besmet

23 november om 13:42 • Aangepast 25 november om 08:59
Basisschool De Springplank in Eindhoven is nog altijd dicht, na een uitbraak van het coronavirus. Een week geleden werd bekend dat 61 leerlingen en een leerkracht besmet waren. Inmiddels is de teller opgelopen tot ruim zeventig kinderen en vier leerkrachten. En hoogstwaarschijnlijk komen daar nog meer positieve testuitslagen bij. De deuren van de scholen blijven nog zeker deze hele week dicht, vertelt directeur Michelle Evers.
Profielfoto van Corrado Francke
Geschreven door
Corrado Francke

Evers is bang dat er nog meer besmettingen zijn op de school in de wijk Genderbeemd. "We hebben veel uitslagen nog niet binnen, want maandag zijn er nog veel kinderen getest. Dat was op de vijfde dag van hun quarantaine."

De basisschool is sinds vorige week woensdag dicht. Komende maandag wil ze de deuren van haar school weer openen, al is dat nog afhankelijk van het aantal besmettingen per klas en bij het personeel. "Want als ik geen leerkrachten heb, kan ik niemand voor de klas zetten."

Evers vindt het niet verstandig om de school deze week nog te openen. "Dan zitten er ook nog veel kinderen in quarantaine, terwijl de rest weer naar school kan. Dat betekent voor de leerkrachten dat ze tegelijkertijd fysiek en online les moeten geven. Dat werkt gewoon niet." En dus blijven de kinderen in de elf klassen van De Springplank nog even aangewezen op thuisonderwijs.

We krijgen het nu wel rond, maar het is verre van ideaal."

Om besmettingen tegen te gaan, willen experts dat een langere kerstvakantie wordt overwogen. "Dat vind ik nogal wat", benadrukt de directeur. "Dan beslis je dat óók voor de scholen waar helemaal niets speelt. Zo lang je de kinderen fysiek op school kunt hebben, gaat daar de voorkeur naar uit. Wij hadden gewoon geen andere keus."

"Ze snappen dat dit voor ons ook niet de gewenste situatie is."

Evers is wel blij dat ouders begripvol reageren op de moeilijke situatie op de basisschool. "Ze snappen dat dit voor ons ook niet de gewenste situatie is. Een week is voor hen te overzien. Maar als het weer langer gaat duren roept dat, gezien hun werk, ook weer zorgen op. Dus hopelijk is dit de piek en wordt de situatie nu snel beter."

LEES OOK:
Basisschool sluit deuren: 61 leerlingen en 1 leerkracht besmet met corona Nieuwe sluiting basisscholen geen taboe meer: 'Liefst voor kerstvakantie'

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...