Baas van dronken bestuurder over ongeluk: 'De enige die moet boeten is hij' - Omroep Brabant

Baas van dronken bestuurder over ongeluk: 'De enige die moet boeten is hij'

26 november 2021 om 16:00 • Aangepast 29 november 2021 om 10:16
nl
De eigenaar van een stratenmakersbedrijf in Someren schrok zich donderdagavond rot toen hij een foto kreeg opgestuurd van het ongeluk aan de Mierloseweg in Helmond. Eén van zijn bedrijfsbussen was op de foto te zien, helemaal in de prak. "Ik dacht: 'Dat die bus in elkaar zit boeit me niet. Maar die fietsers...'"
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Een ongerust telefoontje van de vrouw van één van zijn werknemers, zorgde donderdagavond voor paniek bij de ondernemer. "De vrouw vertelde mij dat haar man nog niet was thuisgekomen. Dat was schrikken."

"Op foto's die ik kreeg toegestuurd zag ik dat de bus van ons was."

De stratenmaker, die liever niet met zijn bedrijfsnaam in de media wil, belde eerst de politie in Limburg. Zijn werknemer was namelijk onderweg terug vanuit Sint Joost naar zijn woonplaats Helmond. De Limburgse politie kon hem niet verder helpen en dus belde hij hun collega's in Helmond. "Zij vertelden mij over het ongeluk met drie fietsers aan de Mierloseweg. Rond dezelfde tijd stuurden kennissen mij foto's van het ongeval. Toen zag ik meteen dat het een bus van ons was."

"Wat je dan denkt? Dat is mooi kut", aldus de ondernemer. "Maar ik zag die fietsers eerst. Dat die bus in elkaar zit boeit me niet. Maar die fietsers... Ik zou ook niet weten wat mijn werknemer op de Mierloseweg deed", vertelt de stratenmaker verder. "Hij moest van zijn werk naar huis rijden. De enige die hier moet boeten is hij."

"Eén ding is duidelijk: op het werk wordt er niet gedronken."

De automobilist had waarschijnlijk veel te veel gedronken, dat zit zijn leidinggevende niet lekker. "Ik heb geen idee hoeveel biertjes hij op had. Maar één ding is duidelijk: op het werk wordt niet gedronken." De stratenmaker wil, zodra zijn werknemer vrijkomt, met hem in gesprek gaan.

"Meteen iemand op straat zetten, dat is de makkelijkste weg. Door mensen meteen af te schrijven maak je meer kapot dan je ze helpt. Ik wil sowieso met hem naar het uitzendbureau en dan met zijn vrouw erbij om tafel."

"Eén van de dames die betrokken was bij het ongeluk is een kennis van een maat van mij. Die wil ik een bloemetje sturen. De rest wil ik natuurlijk ook beterschap wensen, maar dat ga ik op mijn eigen manier doen, niet via de media."

LEES OOK: Edo en René pakten dronken bestuurder na ongeluk: 'Zo zat als een kanarie'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.