Eigenaar van De Treeswijkhoeve na brand: 'Emoties komen wel binnen' - Omroep Brabant
Video

Eigenaar van De Treeswijkhoeve na brand: 'Emoties komen wel binnen'

27 november 2021 om 14:31 • Aangepast 29 november 2021 om 10:37
nl
Met tranen in hun ogen keken medewerkers van sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre zaterdagmorgen naar de brandweer die druk bezig was om de brand in de keuken te blussen. Het restaurant blijft waarschijnlijk het hele weekend dicht.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Zo'n twaalf tot vijftien mensen waren zaterdagochtend binnen toen er brand uitbrak in De Treeswijkhoeve. "De vlam schoot in de pan en kwam in de afzuigkap terecht", vertelt restauranteigenaar en chef-kok Dick Middelweerd. Het was meteen duidelijk dat het niet best was, dus iedereen verliet snel het gebouw. "We wisten niet wat we ermee aan moesten. Gelukkig was de brandweer snel hier. Die had de brand zeer snel onder controle."

Het personeel van het restaurant is zaterdagochtend erg aangeslagen. "Je moet je voorstellen dat we hier topsport drijven en een heel hecht team zijn. Dus de emoties komen wel binnen. We werken dag en nacht samen om een mooi product te kunnen maken. Dat wordt ons nu ontnomen. Daar kun je natuurlijk niks aan doen, maar het is onverwachts", zegt de eigenaar.

"Als ik straks binnenloop, worden er denk ik wel wat traantjes gelaten."

Middelweerd is er zelf nog redelijk nuchter onder. "Ik sta hier nu vrij stevig, maar ik denk dat als ik straks het pand binnenloop, er wel wat traantjes worden gelaten." Hij weet nog niet precies wat de schade in zijn restaurant is. Hij 'hoopt' dat het alleen bij water- en rookschade blijft. "Gelukkig is niemand gewond geraakt, dat is heel fijn. Het had ook veel erger af kunnen lopen."

De keuken is het hele weekend niet meer te gebruiken. Extra pijnlijk, want zaterdagavond is de laatste avond dat de horeca 's avonds gasten mag verwelkomen. Vanaf zondag gelden nieuwe coronamaatregelen waardoor onder meer de horeca vanaf vijf uur moet sluiten. "Wij zijn wel heel blij dat we overdag alsnog gewoon open kunnen. Dus we hopen De Treeswijkhoeve zo snel mogelijk weer op de been te hebben. Dan kunnen we weer doen wat we het liefste doen."

De brandweer rukte zaterdagochtend uit om de brand te blussen:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.