Topzeilster Annemiek Bekkering stopt: 'Tijd voor de volgende generatie'

29 november 2021 om 18:53 • Aangepast 30 november 2021 om 18:15
nl
Topzeilster Annemiek Bekkering uit Veghel heeft een punt gezet achter haar carrière. Ze behaalde afgelopen zomer in Tokio met Annette Duetz olympisch brons in de 49erFX-klasse. De 30-jarige Bekkering, die met Duetz ook twee wereldtitels veroverde, hield haar toekomst op zeilgebied toen nog open. Nu heeft de afgestudeerd bewegingswetenschapper besloten te stoppen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

"Ik heb er lang over nagedacht, maar mijn gevoel zegt dat ik alles eruit gehaald heb wat erin zat", laat Bekkering via het Watersportverbond weten. "Het kan altijd beter en meer, maar om dat te bereiken heb je honderd procent motivatie nodig. Die is er niet meer. Het voelt gewoon af. Het is goed zo. Ik ben blij met mijn keuze, niet opgelucht en zeker ook niet verdrietig. Annette Duetz weet uiteraard van mijn beslissing."

Bekkering was twaalf jaar actief op topsportniveau. Vanaf 2014 vormde ze een duo met Duetz. Bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 eindigde het koppel als zevende. Vijf jaar later leverde de intensieve samenwerking alsnog olympisch eremetaal op.

Betrokken blijven
Bekkering weet nog niet precies wat ze wil gaan doen na haar afscheid als topsporter. "Ik wil graag betrokken blijven, maar wil zelf geen olympische campagnes meer doen. Maar wel wedstrijdanalyses maken, meedenken met programma's, advies geven over waar jonge zeilers tegenaan kunnen lopen. Het is tijd voor de volgende generatie."

LEES OOK:

Annemiek Bekkering pakt na spannende slotrace brons op Olympische Spelen

Moeder Karin van bronzen medaillewinnares: 'Ik ben zó blij voor Annemiek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.